Benedicte Lund. (Pressefoto)

Innstilt som førstekandidat for MDG i Østfold

En enstemmig nominasjonskomité i Østfold MDG har innstilt Benedicte Lund som førstekandidat til stortingsvalget. Lund sitter på fylkestinget i Viken, i kommunestyret i Moss, og er tidligere vara-ordfører i samme by. 

– Jeg er takknemlig for tilliten, og er utrolig motivert for å bli Østfolds første grønne stortingsrepresentant. Det haster å få en stor grønn gruppe på Stortinget. Godt over halvparten av befolkningen mener politikerne gjør for lite for å løse klimakrisen, så det trengs nye mennesker og idéer på det som i dag er et ganske grått Storting, sier Benedicte Lund.

– I fjor gjorde vi i MDG et brakvalg, og vi skal fortsette veksten inn mot valget neste år. Vi skal gjøre det lett for alle å velge miljøvennlig, enten det er privat eller i arbeidslivet, sier Benedicte Lund

Benedicte er født og oppvokst i Østfold, og sitter i kommunestyret i Moss og i fylkestinget i Viken. Hun har en variert bakgrunn fra arbeid i ulike deler av matvareproduksjonen, som daglig leder i Norsk Fjørfelag, hos nordisk Genressurssenter, i Kjøtt og fjørfebransjens landsforbund og Gårdsand AS. Hun har også jobbet hos Fylkesmannen i Østfold, og blant annet ledet prosjekter for å øke kvinners lyst og kompetanse til å starte nye bedrifter.


– Min hjertesak er å få til gode nærmiljø der boliger, nærnaturen, arbeidsplassene og tjenestetilbudet sikrer gode, kortreiste hverdagsliv for folk i alle aldre. Vi må ha trygge skoleveier og et billig og bra buss- og togtilbud. Vi politikere kan sikre sammenhengende, effektive og trygge sykkelveier, og god ladekapasitet i hele landet, det handler bare om prioriteringer, sier Benedicte Lund.

Det er Viken MDGs nominasjonskomité, ledet av Kim Zimmer, som innstilte på Lund som førstekandidat. 

– Det er en enstemmig valgkomité som står bak innstillingen. Vi har prioritert kandidater vi mener kan vinne nye velgere for MDG, som kan mobilisere en effektiv valgkamp, og fungere godt i en stortingsgruppe, sier Kim Zimmer. 

Lund får følge av Simen Paulsen (33) fra Halden, Ida Julsen (45) fra Fredrikstad og Frank Vigart Eriksen (40) fra Sarpsborg på de neste plassene. 


Medlemmene i Viken MDG skal beslutte de endelige storingsvalglistene på nominasjonsmøter 8.10 (Akershus), 12.10 (Østfold) og 15.10 (Buskerud). 

Oversikt over kandidater i valgkrets Østfold

ØSTFOLD
PlassNavnLokallagAlder
1Benedicte LundMoss54
2Simen PaulsenHalden33
3Ida JulsenFredrikstad45
4Frank V. EriksenSarpsborg40
5Anna Louise LarsenMoss/Hvaler20
6Christian StrømnesFredrikstad28
7Madelen R. UelandRåde35
8Lars Kristian SelbekkIndre Østfold32
9Margrete KvalbeinFredrikstad44
10Tiril PharoIndre Østfold44
11Marius HagenIndre Østfold40
12Amalie LundHalden20
13Monica MarcellaIndre Østfold47
14Thomas BedinIndre Østfold45
15Lars WinsvoldFredrikstad60

(Pressemelding)

Kvinne døde trolig av drukning

Stenges for arrangementer ut oktober