Mysen ungdomsskole er også rammet av smitteutbruddet i Sarpsborg. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Holder stengt ut uken

Det er bekreftet flere nye smittede på Mysen barneskole, Mysen ungdomsskole og Espira Opsahl barnehage. Både skolene og barnehagen holder stengt ut uken.

– Alle har relasjoner til utbruddet i Sarpsborg. Vi venter på ytterligere prøvesvar i løpet av de nærmeste dagene. Inntil vi har kontroll på situasjonen velger vi å holde Mysen barneskole og Mysen ungdomsskole stengt ut uken, opplyser Indre Østfold kommune tirsdag kveld.

I barnehagen er det en kohort som er rammet. De barna og ansatte dette gjelder skal ikke være i barnehagen ut uken.

LES OGSÅ: Stenger to skoler i Mysen

Relateres til utbruddet i Sarpsborg

– Alle elevene på Mysen barneskole og Mysen ungdomsskole er i karantene. Det vil si at de ikke skal omgås andre personer på fritiden, eller delta på trening og fritidsaktiviteter og lignende i den perioden de er i karantene.

Elevene i de aktuelle klassene hvor det er påvist smitte blir satt opp til testing. Noen av elevene har allerede fått time til testing.

ANNONSE

I skrivende stund tirsdag kveld er det totalt 13 nye smittede i Indre Østfold kommune. Alle de smittede kan relateres til utbruddet i Sarpsborg.

– Nå er det ganske dramatisk, når det blir mange elever og sånt som rammes. Da begynner det å ta seg opp i forhold til dramatikken, sier kommuneoverlege Jan Børre Johansen i Indre Østfold til VG.

Kilde: Indre Østfold kommune

ANNONSE

ANNONSE

BILDER: Kronprins Haakon besøkte Askim

Mange nye smittede knyttet til koronautbruddet i Sarpsborg