Paal Uvaag ble tildelt NTBs språkpris fredag kveld. NTBs sjefredaktør Mads Yngve Storvik overrakte prisen. Fra venstre NTBs sjefredaktør Mads Yngve Storvik, NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim, prisvinner Paal Uvaag. Foto: Caroline Roka / MBL

NTBs språkpris til raksting

Fredag kveld ble Morgenbladets huslingvist Paal Uvaag fra Rakkestad tildelt NTBs språkpris. Han ble kåret i konkurranse med over 50 kandidater, noe som er rekord i språkprisens historie.

– Juryen hedrer Uvaag for å bidra med sin kunnskap om språket: «Årets vinner er språklig kreativ på en elegant måte. Tekstene oser av overskudd og er både morsomme og intelligente. Hans faste spalte om språk er en kilde til læring, og han gjør grammatikk gøy», ifølge en pressemelding.

Det var Mats Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, som delte ut prisen.

– Paal Uvaag har en unik evne til å engasjere publikum. Hans gnistrende skrivestil gir energi. Uvaags språklige overskudd smitter og inspirerer oss til å skrive enda bedre selv, sier Storvik i en pressemelding.

Meget fornøyd

I juryens begrunnelse heter det:

ANNONSE

«Prisvinneren er faglig sylskarp og formidler med varme, engasjement, sarkasme og humor. Han er en ekte språkhelt og burde være alle journalisters bestevenn.»

– Jeg blir nesten svimmel av å tenke på at jeg vant i konkurranse med over 50 andre nominerte. Men ikke svimlere enn at jeg også blir rørt, ydmyk, stolt og vanvittig glad, sier Paal Uvaag om å vinne språkprisen. 

Den 13. NTBs språkpris ble delt ut på Den store prisfesten i Oslo fredag kveld.

(Kilde: Pressemelding)

Vinneren av NTBs språkpris 2019 er Paal Uvaag, Morgenbladets huslingvist. Foto: Jil Yngland / NTB

ANNONSE

ANNONSE

Rekord i antall nye smittede i Fredrikstad og Sarpsborg

Billige kioskvarer gikk unna