Hvaler. Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Nytt rekordår for Hvalerferga

For andre år på rad, setter Hvalerfergene nye passasjerrekorder i sommersesongen. Passasjerantallet har nesten doblet seg siden i fjor.  

Etter en større markedsføringsoffensiv fra Østfold kollektivtrakk satte Hvalerferga passasjerrekord i juli i 2019, med hele 28 000 besøkende. Sammenlignet med i fjor, økte passasjertallet i juli i år med 41 prosent. Til sammen brukte 39 700 personer fergene til å besøke en eller flere øyer i Hvalers skjærgård.

– Det er veldig fint at ferga er så populær, sier Peter Parmer, kaptein og daglig leder av Hollungen AS. Han begynte som kaptein i Hvaler Båt og Fergeselskap i 1998 og har drevet sambandet siden 2001.

– I 2018 satte vi passasjerrekord med 1200 reisende på én dag. I år slo vi den med 1834 reisende!

Nøye smittevern

Parmer tror koronastrandingen av nordmenn i Norge har bidratt til sommerens rekordstatistikk. I den forbindelse understreker han at Hvalerferga har vært så nøye de kan med smittevern om bord. I tillegg til ekstra såpe- og spritdispensere, har de et sterkt fokus på å ivareta avstandskravet.

– Vi planlegger opplegget for båtene fra dag til dag. Vi vurderer hvor det vil bli mest trøkk og setter opp båtene etter det. I sommer har vi kjørt flere båter og hatt større bemanning. Vi har prøvd å ikke ha mer enn 50 om bord på de store fergene og 25 på den lille fergen. Vi har hatt mulighet til å overholde god avstand mellom passasjerene siden rutesystemet gjør at vi kan organisere det slik. Vi er også veldig fornøyd med hvordan passasjerene har oppført seg, sier Parmer.

ANNONSE

Ny rekord?

Selv om Parmer synes det er flott at flere bruker Hvalerferga til å utforske skjærgården, strekker han seg ikke etter enda en rekord.

– Vi hadde akkurat kapasitet til å klare alle sommerpassasjerene våre i år, så jeg håper det ikke blir et nytt rekordår neste år, ler han.

– Hvalerferga går hele året, ikke bare på sommeren, og det er fine opplevelser med ferga på vinteren også. Vi ønsker hjertelig velkommen til alle – året rundt!

Fakta

Hvalerferga har base på Skjærhalden og frakter både passasjerer, biler, lastebiler osv. til de østlige øyene i Hvaler kommune. Hvalerferga er et tilbud fra Østfold kollektivtrafikk og betjenes av selskapet Hollungen, som eies av Hvalersambandet, og som disponerer tre ferjer: M/F Hvalerferga ll, M/S Olava og Gravningen.

Hvalerferga har til sammen 18 avganger daglig, og øyhopping er en populær måte å benytte seg av de østre øyene ved hjelp av fergene. Sykkel låner du gratis hos turistkontoret på Skjærhalden.

ANNONSE

ANNONSE

Skeptisk til grenseåpning

Smittetallene øker i Fredrikstad og Sarpsborg