Foto: DNT Indre Østfold

Inviterer til en annerledes uteaktivitet

Søndag 6. september inviterer DNT Indre Østfold og Barnas Turlag til en koronatilpasset uteaktivitet på mange steder i regionen.

«Kom deg ut-dagen» er en nasjonal turdag som arrangeres hver høst og vinter. Her kan man få en smakebit på friluftslivet, helt gratis.

Kjersti Berg Sandvik. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

 – Høsten er en nydelig tid for lek og oppdagelser, og vi oppfordrer alle til å ta turen ut på egen hånd eller bli med på våre Kom deg ut – aktiviteter denne dagen. Det blir en annerledes Kom deg ut-dag denne gangen, men vi skal legge til rette for at du kan komme deg ut. Dette gjør vi for å sikre avstand og av smittevernhensyn. Vi har god dialog med kommunelegen Barbro Kvaal, og vi ønsker at dagen skal bli trygg og fin både for våre frivillige og for deltakerne, sier Kjersti Berg Sandvik, i DNT Indre Østfold, i en pressemelding.

Hun og resten av DNT oppfordrer folk til å ta med erfaringene fra våren inn i høsten. Det ser fortsatt ut som om det blir en periode hjemme, og folk oppfordres til å rette blikket mot nye turmål og bruke søndagens aktivitet som en oppstart for tursesongen.

– Vi lærte mye i vår, blant annet hvor kort du trenger å gå for å få de gode naturopplevelsene. Naturen har blitt et fristed for enda flere, og er det noe vi trenger etter et langt år i unntakstilstand, så er det å ta med oss de gode nærturerfaringene fra våren med oss inn i høsten, fortsetter Berg Sandvik i pressemeldingen.

Dette skjer søndag 6. september:

10 steder i Indre Østfold vil det bli hengt ut en turtipp (evt. rebusløype) langs en sti som er hyggelig å gå for små og store. Turtippen vil henge oppe i et gitt tidsrom, og man kan gå den når man ønsker i dette tidsrommet. Ta med egen kulepenn og niste, og lag en fin dag i skogen.

I Skiptvet blir det arrangert tur til Steinhytta, og det er da påmelding til dette arrangementet.

På Nordre Fort i Ørje, kan man velge mellom tre ulike rebusløyper og det er premier til vinner i hver kategori. Og alle får en liten overraskelse ved turavgang!

Tar du med deg koppen din, kan du få en kaffetår fra bålet ved Sandbekk Mølle i Rakkestad. Her blir det også turtipp-løype, og muligheter for frilek.

Ta et bilde fra turen du er på, send det på e-post til DNT Indre Østfold, og du kan hente en liten overraskelse på kontoret i Askim!

ANNONSE

Verktøy til turhøsten

Tur-appen KulTur (ekstern lenke)

Laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Gratis både for iPhone og Android.

Digitale friluftskurs (ekstern lenke)

DNTs nye digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.  

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Stanset uten gyldig førerkort

Syklist til sykehus etter velt i Fredrikstad