Delvis gjenåpning av kommunale lokaler

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Når koronapandemien slo ut for fullt ble alle kommunens bygg stengt for utleie. Det samme ble også kommunens bibliotek.

Nå som antall smittetilfeller i kommunen har gått kraftig ned de siste ukene har innfører kommunen gradvis gjenåpning av disse lokalene. Dette skjer fra 1. september.

– Når det gjelder åpning av kommunens utleielokaler, møterom og idrettsbygg, må vi ta hensyn til kapasitet på renhold og de behovene som meldes fra leietakere. På bakgrunn av dette så prioriterer vi renhold på helseinstitusjoner og renhold i lokaler som benyttes av barn og unge. Vi må samtidig sørge for å følge de anbefalingene som gis av sentrale myndigheter og kommunens smittevernlege, skriver kommunen på sin nettside.

Teksten under er hentet fra Indre Østfold kommune sin side:

ANNONSE

Dette er bestemt

  • Gymsaler og garderober åpnes for bruk i undervisningstiden til skolene. Gymsaler og garderober åpnes ikke for utleie på kveldstid og i helger.
  • Idrettshaller og garderober åpnes for bruk i undervisningstiden til skolene. Idrettshaller åpnes for bruk for lag og foreninger på kveldstid og helger fra og med 1. september 2020. Det åpnes ikke for bruk av garderober på kveldstid og helger. Idretten skal følge Nasjonal veileder – Smittevern for idrett (covid-19). (ekstern lenke)
  • Når det gjelder arrangementer skal Forskrift om midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring i Indre Østfold kommune, Viken (ekstern lenke) følges. Det vil si at arrangementer kun er tillat med inntil 50 personer. Forskriften gjelder ut september 2020, med unntak av de bestemmelsene som oppgir kortere varighetstidspunkt. Indre Østfold kommune kan når som helst endre, forlenge eller oppheve forskriften.
  • Garderobeanlegg som er tilknyttet uteanlegg, idrettsbaner og lignende åpnes ikke. Vi vil foreta en ny vurdering i slutten av september.
  • Det åpnes ikke for sporadisk utleie og bruk av møterom og andre kommunale lokaler inntil videre. Vi vil foreta en ny vurdering i slutten av september.
  • Svømmehaller – åpnes igjen fra 1. september.

Smittevernregler

Brukere av alle bygg som gjenåpnes, må forholde seg til gjeldende smittevernregler. Leietakerne vil bli orientert om hvilke tiltak som gjelder.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.