Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Lise Åserud/ NTB scanpix

Ikke lenger behov for munnbind i kollektivtrafikken i Indre Østfold

Under regjeringens presskonferanse fredag ettermiddag, fortalte helseminister Bent Høie at anbefalingen om bruk av munnbind på fulle busser og tog i Indre Østfold-regionen oppheves.

– I bo- og arbeidsregion Indre Østfold med kommunene Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvet og Marker er smittesituasjonen tilnærmet normalisert. FHI og Helsedirektoratet har derfor vurdert at man kan oppheve rådet om munnbindbruk i denne regionen.

Det er fremdeles et høyere smittepress i Oslo, og derfor anbefales fortsatt bruk av munnbind for kollektivreiser til, fra og i Oslo, der en ikke kan opprettholde én meters avstand. Anbefalingen gjelder for nok en uke.

Har nominert Lauvås og Agnalt

Stoppet bil med falske skilt