Fastlegetilbudet på Skjønhaug

Leserinnlegg
2 minutter lesetid

Utvalgsleder i Livsløpsutvalget, Indre Østfold kommune har et innlegg i avisen hvor det påstås at legetilbudet i Trøgstad (på Skjønhaug) ikke skal bli svekket- tvert imot.

Jeg kan ikke la det stå uimotsagt. I mitt tidligere innlegg i denne avisa forteller jeg om bekymring for at mange vil miste sitt fastlegekontor og det kommer også frem i innlegget til Livsløpsutvalget hvis man leser hva som står. Personlig synes jeg det utvises en stor mistillit til politikere som ikke tar kontakt med oss som arbeider med dette til daglig for å høre vår side av saken.

Istedet sluker de alt administrasjonen presenterer for dem. I Askim og Hobøl har kommunen, som på Skjønhaug, gått inn og kjøpt hjemmel. Forskjell fra Skjønhaug er at der har kommunen lyst ut stillingen uten at legene behøver å kjøpe seg inn og fått ansatt leger. Dette har vi i Trøgstad også spurt etter, men fått klart svar: NEI. Det skal nevnes igjen; at det ikke på noe tidspunkt i denne prosessen har vært dialog mellom kommuneadministrasjon og legene om en løsning underveis.

Det står og i innlegget fra Livsløpsutvalget at dagens hjemler med 2 privatpraktiserende fastleger skal fortsette. De har hver for seg fått et brev med 1 måneds frist for å svare på at de har ett valg og det er å danne ett felles legekontor.

For uinnvidde lesere- disse 2 leger virker på hvert sitt kontor og har ønske om å fortsette med det. Disse er private næringsdrivende- de kan vel ikke dikteres på en slik måte? Og alt dette for at kommunen har funnet det for godt å skulle danne et kommunalt legekontor på Skjønhaug. Hvorfor kan ikke hjemlene være der de er i dag ,og søke etter kommunal lege i privat drift, slik det er blitt gjort andre steder i kommunen.

Hvorfor kan ikke pasientene slippe å flytte? 

Karen Edna Bakkene
Helsesekretær

ANNONSE

(Leserinnlegg)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.