Smalt med leppa på radio – må gå 100 kilometer

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

NRK Østfold-profilene Beate Grøndahl og Lise Gro Andersen starter mandag morgen på en lang reise gjennom Østfolds landskap. De skal nemlig gå fra Rømskog til Fredrikstad.

Et lite veddemål på direktesendt radio kan fort bli et mareritt. På turen får de også med seg Terje Fossli Pedersen fra Rømskog.

– Jeg tror ikke jeg helt vet hva jeg har begitt meg ut på. Jeg er spent på hvor sliten jeg blir, og jeg er redd for å bli sulten, sier Beate Grøndahl i en pressemelding.

Grøndahl gleder seg og tror at dette bare er noe hun gjør én gang i livet.

Rømsjing lanserte ideen

Det hele startet med at radiolytter Fossli Pedersen lanserte ideen direkte på NRK P1 Østfolds ettermiddagssending, Eftan.

– Jeg blir med, sa Grøndahl uten å helt tenke seg om og fikk med seg Morran-programleder Lise Gro Andersen på prosjektet.

– Jeg tror det blir en kjempetur! Østfold har så mye fint å by på, så dette tror jeg blir en stor opplevelse, sier Andersen.

Turen fra Rømskog til Fredrikstad er en gåtur på 100 kilometer. Verken Beate eller Lise Gro har trent for turen. Radiolytteren var denne uken ute og gikk for å sjekke formen.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Beate Grøndahl og Lise Gro Andersen. FOTO: Espen Torgersen/ NRK

Gåturen følges på radio og Instagram

Lytterne kan følge ferden i morgensendingen og i ettermiddagssendingen. Trioen skal også utstyres med en GPS slik at alle kan se hvordan det går. NRK Østfolds Instagram vil også bli oppdatert flere ganger om dagen.

– Det blir satt opp radiostudio i området hvor trioen er hver ettermiddag. Hvorvidt de faktisk klarer å gå 100 kilometer er uvisst, men de må være i Fredrikstad torsdag morgen. Klarer de ikke det, så ryker langhelgen til Lise Gro Andersen, står det å lese i pressemeldingen.

Lise Gro skal nemlig på fjelltur, og er bestemt på at det må hun rekke.

Morran i NRK P1 Østfold hører du mandag til fredag mellom klokka 06.03 og 09.00. Eftan er på lufta fra klokka 14.03 til 17.00

(Pressemelding fra NRK Østfold)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.