Politiet har begjært en ukes varetektsfengsel av mannen som er siktet etter at en 15 år gammel jente ble funnet død på et hotell i Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Siktet 26-åring i Sarpsborg varetektsfengslet i én uke

Den 26 år gamle mannen som er siktet etter at en 15 år gammel jente torsdag ble funnet død på et hotellrom i Sarpsborg, ble lørdag varetektsfengslet i én uke.

Halden tingrett begrunnet fengslingen med fare for bevisforspillelse.

Varetektsfengslingen var i tråd med politiets begjæring. Politiet bad imidlertid også om brev- og besøksforbud, men dette fikk de ikke medhold i av tingretten.

26-åringen er siktet for å ha hensatt jenta i hjelpeløs tilstand på et hotell i byen. Han nekter straffskyld i saken og har avgitt forklaring om det som har skjedd.

– Ut ifra det han sier, så mener han at han ikke har gjort noe galt. Han avviser at det er fare for bevisforspillelse fordi han vil samarbeide med politiet, sier mannens forsvarer, advokat Kristin Morch, til NTB.

Kjenning av politiet

Politiet fikk melding om funn av en død person på Hotel 1016 Olav Digre i sentrum av Sarpsborg i 14.30-tiden torsdag. 26-åringen ble pågrepet kort tid etter.

– Det er en 15 år gammel jente som opprinnelig ikke er fra Sarpsborg, men som har hatt lokal tilhørighet her i det siste, sa etterforskningsleder Kai Andersen i Øst politidistrikt til NRK.

ANNONSE

Siktede er godt kjent av politiet fra tidligere. Ifølge politiet kjente mannen og den avdøde jenta hverandre.Tekniske undersøkelser og avhør av vitner

Politiet undersøker om dødsfallet kan være rusrelatert, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er foretatt grundige tekniske undersøkelser i saken, opplyser etterforskningslederen.

– Og mens vi venter på foreløpig obduksjonsrapport, er vi nå i full gang med å avhøre vitner. Det handler blant annet om mennesker som har hatt kontakt med de impliserte før dødsfallet inntraff, sier Andersen.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Smalt med leppa på radio – må gå 100 kilometer

Mann pågrepet etter voldshendelse