Leif Ingvald Skaug. (ARKIVFOTO/ PRESSEBILDE)

Lanserer 100% smittefri korhøst

Midt i nedstengningen av Indre Østfold, snudde korgründeren seg rundt.

– Jeg tror dessverre vi kommer til å oppleve flere slike utbrudd rundt i Norge, og det skaper generelt stor usikkerhet på hvordan og om man gjennomfører korøvelser i høst, sier Leif Ingvald Skaug.

Derfor satte han seg ned i garasjen og spikret sammen et opplegg for hele høsten som skal gjøre det mulig å få koropplevelsen uten smittefare.

– Gjennom våren har vi jo hatt Gospel Explosion øvelser for hele verden og tusenvis av sangere på live-streaming, men jeg tenker at nå skal det fokuseres på oss som har norsk som morsmål, sier han. 

– Derfor blir det øvelser på nett hver mandag fra siste dag i august fram til jul, og jeg tror vi er de eneste som per nå tilbyr dette til alle som vil være med å synge. Man må heller ikke ha sunget i kor før for å bli med, fortsetter Skaug.

Øvelsene vil deles i to, slik at annenhver mandag er det korøvelser, mens de andre mandagene blir det mer fokus på sangteknikk, formidling, tips og triks fra dirigent Skaug.

Og han tror disse øvelsene vil påvirke folks hverdag positivt, langt utover sangen.

ANNONSE

– Det blir også mulig å sende inn spørsmål hver gang, og jeg skal svare så godt jeg kan, sier Skaug, og mener spørsmålene ikke trenger å dreie seg om sang alltid heller. 

Prosjektet finansieres ved en koravgift, men Skaug skulle sett at det kunne vært åpent for alle, uansett tykkelse på lommeboka.

Utfordrer lokalt næringsliv

– Vi har gjennom hele våren satt Indre Østfold på kulturkartet med våre øvelser og konserter fra Båstad og Hærland Kirke, sier organist og kormann Leif Ingvald Skaug. – og nå har vi sjansen til å la hele Norge se at vi i Indre Østfold gjør noe godt ut av denne kjedelige oppblomstringen av korona.

– Så utfordringen min til lokalt næringsliv er om det er noen bedrifter eller enkeltpersoner som har lyst til å bidra til at korsangen gjennom hele høsten kan få seg et skikkelig løft selv med usikkerhet rundt smitte. For det som nå lanseres 31. august er 100% smittefritt og er et skikkelig frisklivsprosjekt som kan bli komplett tilgjengelig for hele folket om noen vil være med å bidra økonomisk, avslutter Skaug.

(Pressemelding)

ANNONSE

Prisrekord til Haugeruds film Barn under årets Amanda

Stanset russebuss – pålagt å kjøre tilbake