Det er varslet pressekonferanse på Indre Østfold rådhus i Askim søndag kveld. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix

Barnehager og SFO holder stengt

Som følge av smittesituasjonen i det siste dagene har Indre Østfold kommune valgt å sette inn strakstiltak for å stoppe smittespredningen.

– Alle skolefritidsordninger (SFO) og barnehager holder stengt i uke 33. Her vil det gjøres fortløpende vurderinger ut fra smittesituasjonen. Det jobbes fortsatt med å tilrettelegge for åpning til skolestart. Vi tilbyr et omsorgstilbud til barn med foresatte i samfunnskritiske yrker og til barn særskilte behov, opplyser kommunikasjonssjef Mimi Kopperud Slevigen i en pressemelding søndag.

Foresatte som har behov for ytterligere avklaringer oppfordres til å ta kontakt med styrer i barnehagen og skolens SFO.

Det er varslet pressekonferanse søndag kveld. Indre Østfold kommune presenterer der ytterligere strakstiltak som iverksettes fra og med i dag kl. 22.00.

Har forståelse

Bestyrer ved Rom barnehage i Askim, Ann-Lisbet Kolstad, forteller til TV 2 (ekstern lenke) søndag ettermiddag at hun har hatt kontakt med flere foreldre.

– De har reagert med forståelse. Noen av dem har vært usikre om hvordan det blir i morgen, og de har fått en oppklaring på det de har lurt på. Alle forstår at dette er en spesiell situasjon, sier hun til tv2.no.

Testet negativt

– Den ansatte ved Finlandsskogen barnehage har fått negativt svar på sin koronatest. Dermed er ingen ansatte eller barn i barnehagen i karantene, og barnehagen vil ha åpent som normalt mandag, melder kommunen klokken 18 søndag.

ANNONSE

Skiptvet har valgt å holde alle barnehager og SFO åpne mandag, selv om Indre Østfold har valgt å holde stengt i uke 33.

– Dette er med forbehold om at smittesituasjonen i Skiptvet ikke endres vesentlig de neste dagene, men det kan skje raskt. På grunn av stort press på testtaking og analysering av tester så kan nye tilfeller bli rapportert fra time til time, melder de.

LES FLERE SAKER OM KORONA HER:

ANNONSE

ANNONSE

Savner hunden sin

Kommunen innfører strakstiltak