Illustrasjonsfoto: Adrian Sellstrøm

22 nye smittetilfeller

Lørdag er det registrert 22 nye tilfeller av Covid-19 i Indre Østfold kommune. Det opplyser kommunen i en pressemelding lørdag kveld.

Etter at alle testresultatene er kommet inn er det en økning med 22 nye smittetilfeller.

– Vi er veldig glad for at det er mange som har fulgt vår oppfordring og har testet seg. Den situasjonen vi nå står i med et økende antall smittetilfeller gjør at kommunen vil komme med nye omfattende tiltak i løpet av søndag formiddag, opplyser Mimi Kopperud Slevigen, kommunikasjonssjef i Indre Østfold kommune, i en pressemelding.

Videre skriver hun at alle som har testet positivt vil bli ringt opp i kveld, og at de som er å beregne som nærkontakt vil bli forsøkt ringt i kveld eller i løpet av morgendagen.

– Vi ber innbyggerne om å frastå sosiale aktiviteter i helgen. Vi kommer tilbake med mer informasjon i løpet av søndag formiddag, ifølge pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Mange av tilfellene knyttes til Askim. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Over 40 smittetilfeller

– Vi jobber fortsatt med å komme i kontakt med de smittede og smittesporing foregår utover kvelden og i morgen, opplyste kommunen tidligere i dag.

Det er da registrert over 40 smittetilfeller på få dager. I tillegg er det registrert nye tilfeller i Rakkestad og Skiptvet.

– Flere har vært på utested i Askim forrige helg, hvor det ble påvist smitte. Da ba vi alle melde seg. Flere har gjort det, og det resulterer i nye smittetilfeller, sier kommuneoverlege Barbro Kvaal til VG.

Hun opplyser videre til avisen av tilfellene de siste dagene er det snakk om mange i 18- til 30-årsalderen.

ANNONSE

Har du symptomer eller har vært i nærkontakt med en smittet, bes du ta kontakt med koronatelefonen på 477 80 110. Det er stor pågang på telefonen, så kommunen ber deg ha tålmodighet.

• SE OGSÅ: Koronainfo – samleside

ANNONSE

Funnet livløs i vannet – omkom

Påført kuttskader etter slagsmål i Moss