Ordfører i Indre Østfold kommune Saxe Frøshaug på pressekonferansen om koronasmitte i Askim. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Innfører nye restriksjoner

Indre Østfold kommune har påvist 14 tilfeller av koronasmitte etter at ny spredning av viruset er sporet siden forrige helg. Nye restriksjoner innføres.

Av: NTB-Peter Tálos

Under en pressekonferanse fredag opplyste kommuneoverlege Jan Børre Johansen at i alt 14 personer har fått påvist smitte de siste dagene, men at de forventer flere tilfeller.

Smitteoppsporingen startet etter at en mann fra Tønsberg hadde varslet om smitte etter et besøk i Askim sist helg. Så langt er det avdekket smitte knyttet til flere private fester og et utested i Askim. Av de 14 påviste tilfellene så langt kan 10 kobles til utelivet.

– Så langt har vi ti koronasmittede ute på byen i Askim fredag og lørdag. Vi forventer flere positive. Det dreier seg om unge mennesker i 20- og 30-årene og flere har bare hatt beskjedne symptomer, sier Johansen.

(Saken fortsetter under bildet)

Kommuneoverlege Jan Børre Johansen på pressekonferansen om koronasmitte i Askim. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Like alvorlig

Ordfører Saxe Frøshaug sa at det nye utbruddet er like alvorlig som da pandemien brøt ut i mars og viser hvor lite som skal til før kontrollen over spredningen går tapt.

Han oppfordret alle i kommunen til å tenke seg om før de gjør noe. Det vil nå bli gjennomført smittesporing i kommunen. Alle som har vært i nærkontakt med noen av de smittede, vil bli kontaktet.

ANNONSE

Ordføreren fortalte også at de daglige henvendelsene på den lokale koronatelefonen hadde steget fra 60 i juni og 100 i juli, til 1.100 torsdag.

Ingen sprintøvelse

– Ingen av oss ønsker veien tilbake til et nedstengt samfunn. Ikke alt som er lov er lurt. Alt er den enketeltes ansvar, sa ordføreren.

I forbindelse med smitteutbruddet gjeninnfører Indre Østfold kommune besøksforbud på alle sykehjem og reduserer åpningstidene for utestedene til klokka 23. Dessuten avlyses Kraftfestivalen, en minifotballturnering og tivoli, som skulle besøke området.

– Dette er ingen sprintøvelse, men mer å regne som en maraton der det avgjørende er stå løpet ut – takk, avsluttet Frøshaug.

(©NTB)

SE VIDEO FRA PRESSEKONFERANSEN

Mines er en av stedene som skal ha hatt personer med smitte av Covid 19 på besøk.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Østfoldbadet i Askim holder stengt grunnet koronavirus situasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

ANNONSE

ANNONSE

Badeland i Askim stengt etter koronasmitte

Ingen breddeidrettsåpning 1. september