Oliver Solberg er klar for å forsvare seieren sin fra fjorårets Rally Liepaja i Latvia neste helg. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Oliver Solberg går for ny EM-triumf i Latvia

Rallytalentet Oliver Solberg (18) skal forsøke å forsvare fjorårets sensasjonsseier når han neste helg stiller til start i EM-runden i Latvia.

Da unggutten seiret i latviske Rally Liepaja i fjor, ble han tidenes yngste vinner av en EM-runde i rally. Den da 17 år gamle rallyføreren uten førerkort skapte overskrifter verden over etter å ha banket regjerende europamester Aleksej Lukjanuk med nesten halvminuttet.

– Det er helt klart karrierens største triumf hittil, og jeg kommer nok aldri til å glemme hva vi oppnådde der i fjor. Den seieren kommer alltid til å henge høyt. Jeg vil gjerne pynte på historien med mer suksess, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

For halvannen uke siden kjørte 18-åringen sitt første rene asfaltløp noensinne da han tok tredjeplassen i Rally di Roma Capitale.

– Resultatet i Roma ble bedre enn vi kunne drømme om. Å kjøre til seierspallen på asfalt for første gang mot lokale eksperter og hele EM-eliten på plass, ga mye erfaring og selvtillit.

ANNONSE

I Latvia kjører Solberg på favorittunderlaget grus, med samme bilen som han vant med i fjor. Rally Liepaja, som opprinnelig skulle gått siste helg i mai, byr på 180 kilometer med fartsprøver og avvikles helgen 15.-16. august.

Løpet er også generalprøven før rally-VM starter opp igjen Rally Estonia 4.-6. september.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Rekordmange jenter søker guttedominerte linjer på videregående

Ber gjester på utested om å teste seg