Philip Svendsen dominerte på Gjøvik

Leserinnlegg
3 minutter lesetid

Philip Svendsen (11), dominerte årets tredje go-kartløp på Elvedalen Gokartsenter utenfor Gjøvik, og kjørte inn til karrierens første seier.

Den fortsatt relativt ferske føreren fra Skiptvet og KNA Varna, har gjort kometkarriere og fortsatte trenden med å være raskest på tidkjøringen i klassen «Mini», som på Elvedalen Gokartsenter bestod av 35 førere.

Philip har med det vært raskest i alle tidkjøringene så langt i år, i sin klasse. Raskeste tid på tidkjøring ga beste startspor i 1. innledende heat. Selv om Philip tapte en plass i starten og var nede på 2. plass et lite øyeblikk, kjempet han seg raskt tilbake til 1. plassen med en strålende forbikjøring, dro ifra og vant heatet overlegent.

Historien gjentok seg i 2. innledende heat. Tapte en plass i starten, men kjapt tilbake i tet, rykket ifra og vant. Med to heatseire var dermed beste startspor i finalen sikret. I finalen var det derimot ingen tvil. Skjetve-gutten tok starten, dro ifra og var egentlig aldri truet. Etter 14 runder på den raske og relativt krevende banen i Elvedalen, kjørte Philip Svendsen i mål som førstemann, 3 sekunder foran Marius Barry Berg, også fra KNA Varna, med Patrick Ruud fra NMK Eggemoen like bak på en 3. plass.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

I TET: Philip Svendsen (nr. 16) i tet foran Marius Barry Berg (nr. 35), Emil Weydahl (nr. 45), Patrick
Ruud (nr. 43) og Cornelia Roer Hjelkrem (nr. 61). Foto Kjell-Einar SvendsenPSR

Fornøyd gutt

– For en dag! Raskest på Warm Up og tidkjøring, 1. plass i begge innledende heat, og til slutt min første seier. Dette var moro! Etter å ha vært raskest på tidkjøring i de to foregående løpene, så hadde vi nok kanskje begynt å tenke på at seier var mulig, men det er så utrolig mye som må klaffe for at det skal holde helt inn. I dag klaffet alt! sier 11-åringen fornøyd.

Det neste løpet på kalenderen, går av stabelen i hjemlige trakter. 15. august er det NMK Trøgstad som arrangerer løpet «Big Prize 2020» på Trøgstad Motorsenter. Selv om dette ikke er Philip sin hjemmebane, så er det etter den stabile og raske kjøringen han har vist i år, umulig å ikke pådra seg et aldri så lite favorittstempel.

– Ja, vi har hatt bra fart i år, men mye kan skje, det har vi etter hvert lært en del om. Vi skal kjøre først, og helt til målflagget, kontrer Philip.

(Innsendt sak)

1 PLASS: Philip Svendsen fra Skiptvet og KNA Varna strålende fornøyd etter å kunne ta steget opp på
den øverste plassen på pallen. 2. plass: Marius Barry Berg, KNA Varna. 3. plass: Patrick Ruud, NMK
Eggemoen. Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.