Nye smittetilfeller i Indre Østfold

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

De siste dagene har Indre Østfold kommune registrert fire nye smittetilfeller av Covid-19.

Kommunen ser at sommeren og ferietid gjør at flere personer er på reise, samt at mange omgås flere mennesker enn på lenge. De oppfordrer alle til å teste seg hvis man har luftveissymptomer.

– Terskelen for å teste seg skal være lav. Har du symptomer og lurer på om du skal teste deg, ber vi deg om å ta kontakt på koronatelefonen 477 80 110, skriver Indre Østfold kommune på sin nettside (ekstern lenke)

Smittesporing 

I dette tilfellet har Indre Østfold kommune gjort en vurdering og mener at det i dette tilfellet er riktig å gå ut med hvor og når en person har beveget seg.

– Smitte kan befinne seg flere steder og det viktigste er at vi alle er flinke til å holde avstand og bruke håndsprit på vei inn og ut av butikker, kafeer og lignende. Ved smittesporing har vi avdekket at en av de smittede har vært innom matbutikker i Askim sentrum daglig i følgende tidsrom:

ANNONSE

UkeDato og klokkeslett
29Ca kl. 15-16 tiden
30Formiddag
 Tirsdag 21.7. ettermiddagen / kveld
31Mandag 27.7. og tirsdag 28.7. ca kl. 09-10 tiden.

– Besøkte du matbutikker i Askim sentrum dette tidsrommet ber vi deg om å være ekstra oppmerksom på symptomer på covid-19. Den smittede har ikke vært innom butikken de tre siste dagene. Det er heller ingen helsemessige grunner til at du ikke skal avlegge butikkene et besøk. Vi har minnet butikkene på å være nøye med hygiene og smittevernstiltak, så du kan trygt dra på butikken og handle, melder kommunen.

Kilde: Indre Østfold kommune

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.