Årets landsskytterstevne som skulle gått i Elverum ble avlyst grunnet Corona- situasjonen. Nå arrangerer Det frivillige Skyttervesen heller Hjemme-LS hos hvert enkelt skytterlag. (Pressefoto)

Landsskytterstevnet på hjemmebaner

Årets Landsskytterstevne (LS) som skulle blitt arrangert på Elverum i august ble avlyst grunnet Corona-situasjonen. Det frivillige Skyttervesen (DFS) har nå invitert skytterlagene til å arrangere LS på hjemmebanen i egne skytterlag.

I perioden 1 -11. august tilbys derfor landes 830 skytterlag å arrangere hjemmebanekonkurranser som er kalt «Hjemme-LS». Målet er at det skal bli like mange deltakere som et normalt Landsskytterstevne ville fått.

– Ideen om et såkalt «Hjemme-LS» ble plantet da vi forsiktig kunne åpne opp for trening og konkurranser på skytebanene våre i juni. Dette gjør vi for å få i gang kjerneaktiviteten i landets skytterlag, ved at alle inviteres til en felles skytekonkurranse på sin egen hjemmebane, forteller kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige Skyttervesen.

DFS håper på en deltakelse på samme nivå som et normalt LS, det vil si ca. 5 000 deltakere fra 10 til 90 år.

– Responsen på opplegget har vært overveldende, og mange skytterlag planlegger med sosiale sammenkomster i tillegg til skytingen som på et normalt LS. Gjennomføringene tilpasses selvfølgelig smittevernsopplegg i samsvar med våre egne og FHI sine anbefalinger, forteller Vestvik.

ANNONSE

Det vil ikke kåres noen skytterkonge eller skytterdronning som på et vanlig LS. Dette skal være et lavterskeltilbud som skal være gratis, og hvor det vil være uttrekkspremiering. Den beste skytteren sammenlagt tilbys imidlertid plass i «Skytternes mestermøte» som skal sendes direkte på NRK 1 og NRK 2 torsdag den 13. august fra klokken 14.15 til 21.00.

– Skytternes mestermøte blir i forlengelsen av «Hjemme-LS» en spektakulær sending med alle de beste skytterne fra LS de siste 20 årene samlet på Årvoll i Oslo. 58 skyttere er invitert i tillegg til vinneren av årets Hjemme LS, avslutter Vestvik.

(Pressemelding fra Det frivillige Skyttervesen)

ANNONSE

ANNONSE

Politiets Fellesforbund kraftig ut mot responstiden i politiet

Åpner dørene for publikum igjen