Varmere vær i vente på Østlandet

NTB
NTB
3 minutter lesetid

Etter dager med regn og grått vær, ser det ut til å snu til det bedre på Østlandet inn mot helgen. I nord holder finværet seg også litt til.

Av: NTB-Oda Ertesvåg

De siste dagene har det vært et kraftig nedbørsområde over Sør-Norge, men torsdag og inn mot helgen blir det bedre, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

– Det ser ut som om det kan bli en del sol østafjells og litt varmere, men det kan dog gå enkelte byger lengst nord på Østlandet torsdag, sier han.

Fredag holder finværet seg, og temperaturene blir kanskje enda høyere enn torsdag, ifølge meteorologen.

– Det går mot bedring på Østlandet torsdag, fredag og deler av lørdag, sier Gislefoss.

Bygevær i Vest

På Vestlandet blir det vindfullt enkelte steder i dagene som kommer. Tirsdag ble det målt vindkast på 25,9 meter per sekund ved Eigerøya og 20,2 meter per sekund ved Utsira fyr i Rogaland. Torsdag kan vinden komme opp i liten kuling på kysten av Rogaland.

– Det blir regnbyger, men noe lettere vær, særlig andre del av dagen, sier meteorologen.

På fredag blir det enkelte byger først på dagen, ellers blir det opphold og en del sol i vest, og temperaturene er ventet å stige litt.

I Møre og Romsdal blir det noen byger torsdag, mens det i Trøndelag blir perioder med regn og regnbyger i de indre strøkene. Fredag ventes det enkelte regnbyger først på dagen, særlig i indre strøk, og perioder med sol og stigende temperaturer.

ANNONSE

Fortsatt fint i Troms og Finnmark

I Nordland ser det ut til å bli enkelte regnbyger i indre strøk torsdag, særlig øst for Bodø. Det blir også perioder med sol. Inn mot helgen blir det variabelt vær i fylket.

– Det blir litt av hvert. Både regnbyger og perioder med sol, sier Gislefoss.

I Troms og Finnmark blir det fortsatt mye godt vær torsdag, men det ser ut til å bli en god del skyer i kyststrøkene. Temperaturen holder seg, men det blir noe vind på kysten av Øst-Finnmark, ifølge meteorologen.

Fredag ser det ut til at det blir enkelte regnbyger også lengst nord i landet, i indre strøk i Finnmark. Temperaturene blir også noe lavere.

Ikke varmere på Svalbard

Svalbard, hvor det lørdag ble målt ny varmerekord, holder temperaturen seg høy. Tirsdag ble det målt over 20 grader i Longyearbyen for fjerde dag på rad.

– Det er fortsatt høye temperaturer, men det blir nok ikke høyere, sier han.

Fredag blir det stort sett oppholdsvær, og det er muligheter for tåke i øst.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.