Per Oleg Midtfjeld kusker Ferrari B.R. inn til verdensrekord på Jarlsberg i 2017. Foto: Anders Kongsrud / hesteguiden.com / NTB scanpix

Ferrari B.R. fra verdensrekord til skademareritt

I sin tiende start satte travhesten Ferrari B.R. verdensrekord og hadde kursen staket ut mot den internasjonale stjernehimmel. Så startet skademarerittet.

Verdensrekorden på den fenomenale tiden 1.09,9 med autostart over 2100 meter ble satt på Jarlsberg litt over tre år siden da hesten var fire år gammel.

Resten av fireårssesongen gikk egentlig etter boka – med ytterligere sju seirer og nesten 800.000 kroner innkjørt i perioden, men så begynte problemene:

– Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Ferrari B.R. har vært en riktig uturshest. Han har slitt med leddproblemer, infeksjoner, betennelser, hjerteproblemer og mye annet småtteri. Det har vært vanskelig å få kontinuitet i treningen hans. Jeg fikk ham i noenlunde orden mot fjorårets NM, og da vant han. Egentlig for halv maskin, så det sier jo litt om hva som bor i denne hesten, sier hestens faste trener og kusk, Per Oleg Midtfjeld.

Ferrari B.R. har rukket å bli sju år gammel og har fortsatt mye ugjort i løpsbanen.Vil ikke sammenligne

Momarken-trener Midtfjeld var også mannen bak en av de beste traverne Norge noensinne har hatt. Steinlager vant Oslo Grand Prix, Elitloppet og Copenhagen Cup på en og samme sesong og endte til slutt opp med 35 seirer på 88 starter og gedigne 13,2 millioner kroner i innkjørte penger. I tillegg til utallige storløpsseirer, laurbærkranser og ærespremier:

– Jeg har aldri villet sammenligne Ferrari B.R. og Steinlager. Det er urettferdig mot Ferrari B.R. Etter min mening er Steinlager en av de absolutt beste traverne Norge noensinne har hatt. Med dagens baner – og forbedrede utstyr – så tror jeg glatt han hadde travet 1.08 og vært blant verdens beste.

ANNONSE

Han vant på alle distanser, alle typer baner og var både travsikker, tøff og lynrask fra start. Ferrari B.R. er veldig begavet, bevares, men det er ikke riktig å sammenligne ham med Steinlager. I hvert fall ikke ennå, fastslår Midtfjeld.Bedre enn på lenge

Kusken er trygg på at Ferrari B.R. er mye bedre forberedt til årets NM enn han var i fjor, og han har ambisjoner om en plass i toppen. Så langt har Ferrari B.R. vunnet 21 av 38 starter og har kjørt inn drøyt 2,2 millioner kroner:

– Ferrari B.R. er mye bedre nå enn på samme tid i fjor, men det må han også være, for det er tøffere konkurranse i årets NM enn det var i fjor. Jeg ga Ferrari B.R. et skarpt hurtigarbeid sist tirsdag, for å fyre ham opp til lørdagens viktige oppgave, og da kjentes han veldig bra. Får han holde seg skadefri resten av året og i vinter, så har jeg god tro på at Ferrari B.R. kan være aktuell både for Elitloppet på

Solvalla og Oslo Grand Prix neste år. Nå gjelder det først å levere en sterk innsats i NM, og jeg håper selvfølgelig at han gjentar fjorårets seier, sier Per Oleg Midtfjeld til Equus Media.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Køkaos på Østfoldbadet

Pågrep to mistenkelige personer