Sommerbilen kommer

Adrian Sellstrøm
2 minutter lesetid

I sommer sender NRK kjente fjes på biltur i hele Norge. Den siste uka kjører de opp langs svenskegrensa og gjester Aremark og Ørje.

• SE OGSÅ: Bilder fra Sommerbilens besøk i Ørje

RUTE (ca kl. 10-12)
Fredag 31. juli går turen fra Halden til Ørje
Lørdag 1. august går turen fra Ørje til Skotterud

Sommerbilen har vært på farten siden slutten av juni.
– Det blir en reise på norske veier gjennom vakker natur og landskap. Med Sommerbilen kommer vi rundt i landet og treffer folk der de er denne sommeren, sier Kristin Ytre-Arne, fungerende programsjef i NRK region vest i en pressemelding.

Hun forteller at sommerbilen følges av et helikopter med spesialkamera, slik at seerne får se landskapet de kjører gjennom også fra luften. Dermed kan folk være med fra sine egne balkonger, hager, nes og fjelltopper.

ANNONSE

– Vi gjør opptak av bilturen minutt for minutt på dagtid, så sendes turen på NRK1 om kvelden etter Dagsrevyen, sier Ytre-Arne.

Fredag 31. juli kommer Sommerbilen til Aremark og Ørje. Linda Eide og Herborg Kråkevik er ukas programledere på tur.

Vil ha gjedde på kroken
– På denne ruta kommer vi inn i et område jeg aldri har kjørt gjennom; fra Halden og nordover langs svenskegrensa. Det gleder jeg meg til å få oppleve. Jeg har jo turnert i de fleste kriker og kroker i Norge, men denne kroken mangler jeg, sier Herborg Kråkevik.

– Jeg har en drøm om å få ei gjedde på kroken i Østfold. Gjedde er en mystisk fisk for oss vestlendinger. Vi tar gjerne imot tips om gode gjeddevann og også hva som helst av matspesialiteter. Både Herborg og jeg er altetende, sier Linda Eide.

NRKs Sommeråpent gjestet Ørje i 2014. (Foto: Vidar Østenby)
https://www.facebook.com/VisitIndre/posts/3421212274564442?xts%5B0%5D=68.ARAN0WSGNrscsgo0mJJsbIp1Iw2o3zVQGGeZjXqVOfSGhONfhrrjYXzGHmK-wbVZSFMe31o3W0wCfal-gGeMUdzB6JmMea-u9SrRC5gN_PrTkOt1Di6gRMUfmdYtasQPzVTsXqHqomHL-KxPOAejb5HVm6JcIlWdqf3WH4bJgEBR83jvidFqny2Y9bw_R-05gZTth6UF1tiFHw-R2cr5no8C_Od7pJ8lvsiHwHwtO1Ek5uHhp-ZGOirNujw8X-6xSwKCQJLWwDGaUUqEsAM5TGitJ6f6nWnv10Q21nl1-Q9cXpHWZsKzVnnDp-tZgpLvAXGsdXH6tPM1RsYZtL1CvmsgMQ&tn=-R

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.