Nødetater fra hele Østfold ble innkalt til Sarpsborg etter at meldingene om flere knivstikkinger kom. Tre kvinner ble knivstukket av en mann, to av dem er kritisk skadd. Gjerningsmannen er pågrepet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tre kvinner knivstukket i Sarpsborg – én omkommet

ØSTFOLD: Sent tirsdag kveld skrev politiet i Øst at de hadde fått meldinger om at flere personer skulle være knivstukket på flere steder i Sarpsborg.

Hendelsen ble lagt ut på Twitter like før midnatt. Politiet bekreftet at dette skjedde på ulike adresser i sentrum.

Ved 00.30-tiden meldte politiet at de hadde pågrepet en person. Ett av ofrene gjenkjente gjerningsmannen, og ble deretter pågrepet på en adresse i sentrum.

– Politiet har sperret store deler av Sarpsborg sentrum ved Storbyen kjøpesenter, i nærheten av det ene åstedet. Det vil bli foretatt vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser på de forskjellige åstedene, ifølge NTB.

Tre kvinner knivstukket

Den første meldingen inn til politiet gikk ut på at en person var knivstukket. Kort tid etter fikk de nye meldinger om to nye knivstikkinger i henholdsvis St Nicholas gate og Oscars gate.

– Politiet vurderte det som en mulig pågående livstruende hendelse og sendte alle tilgjengelig mannskaper til Sarpsborg.  Samtidig for sikkerhetsskyld oppfordret vi folk å holde seg innendørs, skriver politiet i en pressemelding.

Kritisk skadd

To av de ofrene er kritisk skadd, mens den siste er lettere skadd.

– Per nå har vi ingen indikasjoner på at det er flere gjerningspersoner og politiet anser situasjonen som under kontroll. Vi vil være tilstede i Sarpsborg med store styrker gjennom natten for å ivareta sikkerhet, ro og orden, skriver politiet videre i pressemeldingen.

Omkommet

Klokken 02.03 bekrefter politiet at en person er død.

– En av ofrene er bekreftet omkommet. Vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå ut med navn på vedkommende av hensyn til pårørende.

(Saken fortsetter under bildet)

Politiet har bevæpnet seg og pågrepet en person. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Én gjerningsperson

Så langt viser etterforskningen at det kun er en gjerningsperson som står bak knivstikkingene.

– Hendelsen i natt fikk et tragisk utfall hvor en kvinne i 50 årene omkom, en annen ble hardt skadet og en tredje skadet, men med mindre alvorlige skader. Gjerningsmannen er tidligere domfelt for vold, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en pressemelding.

Så langt er det klart at gjerningspersonen har en relasjon til to av ofrene. Per nå har ikke politiet opplysninger om at det er en relasjon mellom gjerningsmannen og avdøde.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært vitne til en eller flere av hendelsene natt til onsdag, og andre som kan ha opplysninger i saken. Disse bes ta kontakt med politiet på telefon: 64 99 40 60 eller på e-post: tips.ost@politiet.no, melder de i pressemeldingen.

(Kilde: Pressemelding og Twitter)

Mannen som ble funnet i Askim ble drept

Nordmenn mener fartsgrensene i landet er høye nok