Illustrasjonsfoto: Adrian Sellstrøm

En av tre strøyk på teoriprøven i juni

Høy strykprosent bidrar til å skape ekstra lang kø på trafikkstasjonene. Av 23 205 teoriprøver i juni var det 8 482 som endte med stryk.

Strykprosenten på teori er høy, totalt i år ligger den på 39 %, for juni på 37 %. Veldig mange av de som tar teorien har ikke forberedt seg godt nok og må prøve flere ganger før de består. Hvis du stryker på teoriprøven, må du vente to uker før du kan ta den på nytt.

– Hadde flere bestått på første forsøk, hadde vi ikke hatt kø for å ta teorien. Våre ansatte jobber både kveldstid og helg for å møte etterspørselen etter at vi holdt stengt tidligere i år på grunn av koronaen. Da er det utrolig synd at så mange kandidater møter uforberedt, sier fungerende avdelingsdirektør Jan Erik Myhr i Statens vegvesen.

ANNONSE

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Nordmenn mener fartsgrensene i landet er høye nok

Fortsatt ingen pågripelser etter drapet i Askim