Henrik Skansen fra Marker har vært med i serien i to sesonger. Foto: Joakim Kleven

Henrik i rampelyset

Dersom du så på «Sophie Elises Verden» på TV2 tidligere i år la du kanskje også merke til at man i den ene episoden besøkte Ørje.  

Henrik L. Skansen (28) er god venn med Sophie Elise og er med i serien. I episoden fra hjemstedet fortalte han litt om sin oppvekst og historie, og at det ikke var lett å vokse opp som homofil på et lite sted.

– Det var utfordrende, for på mange måter var jeg den «eneste» homofile i bygda. Det var ingen andre som var åpenlyst homofile, så det at en person var såpass åpenlyst homofil som det jeg alltid har vært fikk meg til å skille meg veldig ut i mengden. Det gjorde meg til et veldig enkelt bytte, sier Skansen til Indre24.

(Saken fortsetter under bildet)

Fra Sophie Elises verden sesong 3. Foto: Fredrik Arff / TV 2

Mobbing i oppveksten

Han forteller også om mye mobbing og trakassering i store deler av oppveksten, fra han var rundt sju år til rett før han fylte 18 år.

– Da begynte endelig folk å modne litt og innse at det ikke er verdens undergang at noen er homofile.

Hvordan var det å holde det skjult?

– Det er ikke noe gøy å holde en så stor del av seg selv skjult for omverden, noe jeg tror gjelder oss alle uansett om det dreier seg om legning eller noe helt annet. Jeg valgte å komme ut da jeg var 15 år, og det var ikke en dag for tidlig.

Hans råd til andre i samme situasjon er å ta steget og bare komme seg ut av skapet først som sist.

– Det er virker alltid mye skumlere enn det faktisk er. Ingenting føles så godt som å leve ut det livet man faktisk ønsker å leve.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Privat

Gode tilbakemeldinger

28-åringen fikk utelukkende gode reaksjoner og tilbakemeldinger da han sto frem.

– Det var mye støtte fra mine nærmeste venner og familien min, noe som gjorde hele prosessen veldig fin og mye enklere enn jeg hadde sett for meg. Selve prosessen med å komme ut var altså ganske enkel og grei, men det å få respekt for den jeg er og å bli godtatt av omverdenen var verre. Nå er jo dette om lag 10 år siden, og heldigvis har vi kommet oss på god vei rundt dette temaet på den tid.

Slik han ser situasjonen i dag er folk generelt mer aksepterende rundt homofili selv om man ikke er helt der man burde være enda.

Følger livet til Sophie Elise

I serien «Sophie Elises Verden» følger man livet til Sophie Elise og hennes nærmeste venner. Hun og Henrik møttes for noen år siden via felles venner og jobb.

– Vennskapet vårt falt seg veldig naturlig fra starten av. Derfor ble det også et naturlig valg at jeg ble med i serien da de ønsket å utvide casten i sesong to, sier Skansen, som har vært med i serien i to sesonger.

Han synes det er var rart å ha et kamerateam rundt seg hvor enn de gikk og hva de enn gjorde i starten.

– Men man blir overraskende fort vant til å bli fotfulgt av kameraer også. Nå etter to sesonger sammen er vi i casten og kameracrewet blitt som en rar liten familie og vi kommer godt overens alle sammen, hvilket er viktig når man jobber så tett oppå hverandre som det man gjør i denne produksjonen, avslutter Henrik L. Skansen.

Foto: Fredrik Arff/ TV2

ANNONSE

ANNONSE

Kalles inn på teppet etter infolekkasje om pasienter

Inntaket til videregående er klart