Legeforeningen vil ha alkolås på resept

NTB
NTB
1 minutter lesetid

Personer som har alkoholproblemer, bør få alkolås i bilen på resept, framfor automatisk å bli fratatt førerkortet, mener MA-Rusfri trafikk og Legeforeningen.

I dag må en lege ta fra en person førerkortet om de går til legen for å få hjelp med sitt alkoholproblem, skriver NRK.

Legene frykter at mange derfor vegrer seg for å gå til legen med sitt alkoholproblem.

– Legen har fullmakt til å innføre førerforbud der og da, og legen har også plikt til å rapportere til fylkesmannen om skadelig alkoholbruk, sier Tom Sundar, leder i Norsk forening for samfunnsmedisin.

ANNONSE

Hvert tredje dødsfall i trafikken i Norge skyldes rus. I land som Sverige og Finland har løsningen med at legen skriver ut alkolås, slik at personen ikke kan starte bilen før de har blitt promilletestet, fungert godt.

Sundar understreker at alkolås ikke en kvikkfiks, men at alkolås forutsetter en avtale om oppfølging mellom lege og pasient over ett år eller to. Det har gitt gode resultater for 8 av 10 brukere i Sverige.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.