Unge innsatte danset seg gjennom korona-våren

Pressemelding
2 minutter lesetid

MYSEN: Gjennom korona-våren har gruppe unge innsatte i Indre Østfold fengsel, avdeling Eidsberg jobbet med et danseprosjekt. Resultatet er en dansevideo som viser hvordan de innsatte har snudd en krevende livssituasjon til noe positivt.

De ansatte ble også inspirert av tiltaket og danser med etter beste evne.

Innsatte i norske fengsler er en del av befolkningen som har blitt kraftig rammet av korona-tiltakene, med reduksjon i aktivitetstilbud, permisjoner, besøk, og i verste fall mer isolasjon på cellen. Nå er heldigvis fengselssituasjonen nesten tilbake til normalen, men det er ikke tvil om at det har vært en tøff tid for de innsatte.

Musikkvalget til dansen er ikke tilfeldig. Da pandemien brøt ut, lagde den amerikanske artisten Pitbull låten «I believe that we will win», som han har uttalt blant annet er en hyllest til kritiske samfunnsfunksjoner som står i førstelinjen under en pandemi. Denne låten var som skapt til et danseprosjekt i et fengsel i korona-beredskap.

Laila Stubrud, aktivitør i fritidsavdelingen ved fengselet, er tidligere danser, og startet denne våren en dansegruppe i fengselet, med kursing i grunnleggende ferdigheter innen sjangeren Hip hop, og i koreografi. Gjennom prosjektet utviklet hun koreografien og ideen til videoprosjektet, samt regi og involvering av de ulike funksjonene i fengselet.

ANNONSE

– Det ligger mange timer hard jobbing bak, og det er veldig givende å kunne bruke disse sidene av seg selv, dansebakgrunnen og kreativiteten i arbeidet med innsatte, forteller Stubrud i en pressemelding.

Fritidsleder Simen Rem har stått for filming og redigering.

– Ressurspersoner som Laila, med sin spesielle kompetanse innenfor et felt som appellerer til den unge målgruppen vår, er helt avgjørende for å få til prosjekter som dette. Gjennom arbeidet får de innsatte trim, de opplever innsatte mestring, personlig utvikling og ser viktigheten av samarbeid og positivt samspill i et gruppeprosjekt, sier han.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.