Fiberutbygging i Havnås

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

I løpet av juni neste år har 269 husstander i Havnås mulighet til å koble seg på fiber. Indre Østfold kommune har nylig signert avtale med Viken fiber om utbygging av fiber i Havnås.

Høsten 2019 ble Trøgstad kommune tildelt statlige bredbåndsmidler. I tillegg til dette finansierer Indre Østfold kommune alle utbyggingskostnadene til hovedtraséene, slik at husstandene får mulighet til å koble seg på.

– Der hvor det er noe avstand fra hovedtrasé til husstanden må det forventes at innbyggerne selv dekker gravekostnader. Viken Fiber vil detaljprosjektere utbyggingen rett over sommerferien. I den forbindelse vil både traséer, avklaring av hvilke husstander som vil koble seg på, kostnader for den enkelte husstand og fremdriftsplan bli konkretisert, skriver kommunen på sin nettside (ekstern lenke)

Tilknytningsavgiften for den enkelte husstand vil være på 10.000,-.

– Det må forventes ekstra kostnader for graving fra hovedtrasé til husvegg. Hva dette vil innebære av kostnader for den enkelte avhenger av avstand fra hovedtrasé. Innbygger kan benytte seg av tilbud fra Viken Fiber for graving eller ta ansvar for gravingen selv. Dette vil bli avklart mellom Viken Fiber og den enkelte husstand i forbindelse med detaljprosjekteringen som ferdigstilles tidlig på høsten 2020.

ANNONSE

Bredbåndet blir levert høyhastighet inntil 100 mbit/s og dette vil gi husstandene mulighet for digitale tjenester som internett, fiber-tv og strømmetjenester.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.