Sommeråpne kirker i Indre Østfold

Leserinnlegg
2 minutter lesetid

Mange synes det er fint å kunne gå inn i en åpen kirke og sette seg ned i stillhet en stund, gjerne når de er på reise i sydligere strøk. Denne sommeren blir det ikke slik.

Vi kommer stort sett til å holde oss i Norge, de fleste av oss. Da kan det være fint å vite at mange av landets kirker er åpne om sommeren, også selv om det ikke er gudstjeneste eller konsert eller andre kirkelige handlinger. 

Kirkene i landet vårt formidler tro og håp, kultur og historie. I sommer kan du delta på konserter og gudstjenester – eller bare nyte stillheten i en sommeråpen kirke. Bare søk på nett på de kirkene du vil besøke, så finner du fort den enkelte kirkes tilbud.

I Indre Østfold er det fire kirker som er sommeråpne.

I Askim er det åpent noen torsdagskvelder framover. Eidsberg kirke/ Østfolddomen blir sommeråpen noen timer hver dag i to uker fra og med mandag 13.juli.

I Trøgstad og Båstad har menighetsrådet valgt å ha sommeråpen kirke en kveld i uka i hver kirke i hele juli. Dvs at hver tirsdagskveld i juli er Båstad kirke åpen, og hver torsdagskveld i juli er Trøgstad kirke åpen for både reisende og fastboende.

ANNONSE

Vertskap er tilstede hele tiden, men du velger selv om du vil henvende deg til vertskapet eller om du vil være i kirken i stillhet og kanskje tenne et lys i lysgloben for noen som du tenker på. Det vil bli tatt smittehensyn med tanke på antall inne i kirken om gangen. 

Alle er velkommen til å stikke innom sommerkirken lokalt, og når du er på reise rundt i landet.

Arrangør: Den Norske Kirke i Indre Østfold

(Leserinnlegg)

FOTO: Den Norske Kirke i Indre Østfold

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.