Petter Sølvberg vant finalen i radiostyrt motorsport fuel onroad (1:10 IC Track) under NM-Veka i Elverum. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Vant kongepokal i radiostyrt bil

Spydebergingen Petter Sølvberg som representerer Oslo Modellbilklubb gav på under dagens historiske finale i radiostyrt bil på NM-veka på Starmoen. Aldri før har en NM-finale i radiostyrt bil blitt direktesendt på NRK.

Det var duket for NM-finale og kåring av norgesmester i 1:10 fuel onroad på Starmoen. Sølvberg tok tidlig en liten ledelse og kjørte strålende gjennom hele løpet. Den nybakte norgesmesteren imponerte med stødig kjøring på det fantastiske anlegget på Starmoen.

– Det er rart å være norgesmester, og spesielt å stå her med kongepokalen. Det er nesten så jeg må lage en peishylle når jeg kommer hjem. Det er en fantastisk bane å kjøre på og veldig stas å være en del av NM-veka, sier en blid Sølvberg til idrettsforbundet.

Sølvberg viste at erfaring og rutine kommer godt med under til tider krevende og våte forhold på Starmoen.

– Jeg hadde forventning om pallen, men dagens forhold er litt bingo. Det er litt rutine å klare å holde det gående. Det var det jeg gjorde de siste tjue minuttene, jeg kontrollerte og brukte mer tid på rundene. Kanskje litt kjedelig for TV-seerne, men det var deilig å kontrollere inn seieren, avslutter Sølvberg.

Resultat NM-finale i radiostyrt bil:

1.Petter Sølvberg, Oslo Modellbilklubb

2. Trygve Berntsen, Lørenskog Modellbilklubb

ANNONSE

3. Øyvind Stusdal, Kvinesdal RC Klubb

(Pressemeding)

Elverum 20200628. Petter Sølvberg vant NM-gull og kongepokal i finalen i radiostyrt motorsport fuel onroad (1:10 IC Track) under NM-Veka i Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Fra venstre: Trygve Berntsen, Petter Sølvberg og Øyvind Stusdal. Foto: Markus Søgård

ANNONSE

Ønsker tips etter hærverk på gapahuk

Bil kjørte av veien og ut på jorde