Blir ny generalsekretær i Blindeforbundet

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Tidligere i år ble stillingen som generalsekretær utlyst, og det kom inn 22 søkere. En av søkerne var Per Inge Bjerknes (41) fra Mysen.

På sentralstyrets møte 24. juni ble han valgt til stillingen. Han starter i jobben 1. januar 2021.

Til blindeforbundet.no (ekstern lenke) sier Mysen-mannen følgende:

– Jeg er letta, glad og spent, sier den kommende generalsekretæren på vei fra sentralstyrets møte på Gardermoen, der han fikk mulighet til å presentere seg.

– Den viktige rollen Blindeforbundet har i samfunnet, og i livet til enkeltmennesker og deres familier, motiverer meg veldig. Jeg trives med å jobbe i skjæringspunktet mellom politikk og fag, og å bygge et felles lag med både tillitsvalgte og ansatte. Organisasjonen har oppnådd mye, men har ambisjoner om å oppnå mer fremover, og det har jeg lyst til bidra i, fortsetter Bjerknes til nettstedet.

ANNONSE

Per Inge Bjerknes og hans eldre bror er begge født sterkt svaksynte og ble senere blinde, så familien kom tidlig med i Blindeforbundets arbeid. Bjerknes har vært aktiv i barne- og ungdomsarbeid blant synshemmede, men ble dratt inn i partipolitikk som ung voksen.

Bjerknes var i mange år del- og heltidspolitiker for Senterpartiet i Østfold fylkeskommune.  Fra 2011 til 2014 var han fylkesvaraordfører. Han satt i ledelsen av samferdsel, nærings- og miljøkomiteen i åtte år. Fram til nyttår var han sjefingeniør i Statens vegvesen. 41-åringen jobber i dag som spesialrådgiver i Viken fylkeskommune.

Det kom inn 22 søkere, hvorav åtte synshemmede. Kari Wiik, nestleder i Norges Blindeforbund, opplyser at et enstemmig ansettelsesutvalg konkluderte med at Bjerknes var den beste kandidaten til stillingen. Sentralstyret i Blindeforbundet er også enig i dette.

(Kilde: Pressemelding fra Norges Blindeforbund)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.