Tok i bruk det nye torget

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

Lørdag ettermiddag var det åpning av Trøgstad torg og Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek. Se flere bilder nederst i saken!

Innbyggertorg og bibliotek har fått utvidede lokaler med saksbehandlerkontorer og mer boltreplass for innbyggerne. Dette ble markert samtidig som det nye torget ble tatt i bruk.

På utescenen var det tale ved blant annet ordfører Saxe Frøshaug og rådmann Georg Smedhus. Trøgstad Janitsjar sto for det musikalske.

Torget har blitt oppgradert med flere sitteplasser, vannfontene og lekeapparat.

– Fantastisk flott møteplass for alle trøgstinger i alle aldre. Moro å se resultatet etter fire år med ideer og prosjekt!, skriver Ole André Myhrvold på Facebook.

Gaven fra banken til Trøgstad torg ble overrakt av banksjef Lars Andrè Dingstad-Eriksen. Banken bidro med 1,3 millioner til torget.

(Saken fortsetter under bildet)

Årets ildsjel-pris gikk i år til Roar Foss. Prisen ble overrakt av jurymedlem Ole André Myhrvold (til høyre).

Delte ut pris

Under arrangementet ble også årets ildsjelpris fra Trøgstsd Sparebank delt ut. Den gikk i år til Roar Foss. Han har i en mannsalder bidratt med dugnad for lokalmiljøet.

ANNONSE

Prisen er en årlig påskjønnelse og anerkjennelse for å være med på å bygge lokalmiljøet som var Trøgstad kommune.

Den skal være en anerkjennelse av den/ de som gjennom siste eller flere år har lagt ned uvurderlig innsats for lokalmiljøet i Trøgstad.

Innsatsen spesielt rettet mot barn og ungdom skal vektes høyt.

– Det å skulle være årets ildjsel er litt vanskelig, for det finnes så mange. Men jeg er veldig glad for det og stolt av det. Jeg er en stolt trøgsting, og ekstra stas å stå her i dag på dette torget som har blitt så fint, sa Foss i takketalen.

(Saken fortsetter under bildet)

Per Jørgensen (t.v) mottok 10.000 kroner til Gravstjernets Venner. Til høyre på bildet er Roar Foss.

Ga bort pengesjekken

Pengesjekken på 10.000 kroner valgte Foss å gi til Gravstjernets Venner.

– Det var en positiv og deilig overraskelse for oss i Gravstjernets Venner. Vi har jo ikke holdt på i så fryktelig mange år. Men det var noen ildsjeler (jeg var ikke en av dem), som så potensialet som lå i dette stedet. Denne lille gamle badeplassen ved det vakre tjernet, sa Per Jørgensen, leder av Gravstjernets Venner.

LES OGSÅ: Gjenåpning av innbyggertorg og bibliotek (ekstern lenke)

Her er begrunnelsen for Årets ildsjel:

Roar har i en mannsalder bidratt med frivillig dugnad for lokalmiljøet! Hans aktive idrettskarriere var ikke veldig lang, men han har etter at han selv var aktiv bidratt med tusenvis av frivillige timer i lokale lag og foreninger. Han har vært oppmann for A-laget til TrøBå, hatt alle tenkelige verv i Trøgstad IL håndball / HK Trøgstad i mange, mange år.

Han har i tillegg vært årevis i arrangementskomiteen til Trøgstad Sparebank cup i håndball (forløperen til Smaalenene cup). Han var grunnlegger av egen håndballturnering i Trøgstad for unger fra 6-8 år. Han er også med å arrangerer Mila-løpet i Trøgstad. Han har vært og er en stor bidragsyter til merking av turstier i Trøgstad og er aktiv i den norske turistforening avd Indre Østfold, blant annet som turleder.

Han har hatt frivillige verv som forelder både i barnehagen, barneskolen og ungdomsskolen og har også vært leder for ungdomsskolens tur til konsentrasjonsleirene i Polen. I tillegg var han en periode politisk aktiv i Trøgstad. Roar sier aldri nei og fortjener i høyeste grad denne prisen etter utallige tusener av timer med frivillig innsats!

BUA Trøgstad.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.