Kan lokal miljøkriminalitet bli «for vanskelig» å ta tak i?

Leserinnlegg
2 minutter lesetid

I tidligere Trøgstad kommune og Eikebergveien samles det. Sikkert på gode minner hos noen – men rundt den gamle forlatte stua jeg tenker på «samles» det bilvrak, bilgummi, knust glass, hvitevarer og mye annet. I friluft, fritt på marka.

Gjenbruk er i tiden, men selvfølgelig ikke forsøpling. Det hentes, lempes og stables. Knust bilglass, bølgeblikk, maling og bildekk flyter utover – støttet opp av avskiltede varebiler. Er det slik at noe gjenbrukes fra de kondemnerte «varene»? Mulig, men i så fall blir dritten liggende igjen. Sigende ned i grunnen og åpent for skogens dyreliv.

Som innflytter kjenner jeg ikke til om denne saken har vært politisk behandlet tidligere, eller omtalt i Smaalenene. Hvis ikke, er det merkelig. 

Forsøpling og miljøkriminalitet på privat grunn kan være trøblete saker å løse – det viser utallige eksempler fra andre kommuner – men ingen umulighet, og sanksjonsmuligheter finnes.

For naturens beste sendte jeg i januar og februar tips om denne saken til to politiske partier i Indre Østfold – men uten at noe skjer ble det dette leserinnlegget.

Som folkevalgt kan man ikke alltid styre etter Kardemommeloven – noen ganger må upopulære avgjørelser for noen berørte tas, og «kinkige» saker på bordet. Kan hende ultralokale utfordringer blir enklere å takle nå, i en storkommune? 

Indre Østfold MDG hvor er dere?

Tomm Pentz Pedersen
Askim

ANNONSE

(Leserinnlegg)

Foto: Tomm Pentz Pedersen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.