Kine Tovengen, Rødt Indre Østfold. FOTO: Privat

Dårlig politikk og holdninger?

I et innlegg på Facebook kommenterer Madeleine Anthony fra Skiptvet Høyre at politiske beslutninger kan være både upopulære og urettferdige. Akkurat det er vel Høyre best i, å gjennomføre upopulære og urettferdige beslutninger.

I 2020 vil kuttet i støtte til barnebriller gi besparelser på 160 millioner kroner. Til fordel for hvem da? Er det virkelig der vi skal kutte og spare? Folk med dårlig økonomi og/eller syke er dessverre ikke en prioritet for denne regjeringen. Men er det nødvendig som lokalpolitiker å svare befolkningen uhøflig?

Jeg reagerer sterkt på ordlyden og svarene Anthony ga en fortvilet mor. Moren forteller at Norge alltid har vært gode på støtteordninger, slik at barn skal kunne få det de trenger uavhengig av foreldrenes økonomi. Andre sier de forstår at dette ikke er noe Skiptvet Høyre har bestemt, men
lurer på om de ikke kan videreformidle dette sentralt. Her svarer Anthony at hun skal ta det videre, men at lokale høyrepolitikere dessverre ikke har noen «hotline» til Erna.

Vi i lokallagene i Rødt har heldigvis en «hotline» både til stortingsgruppa og Bjørnar Moxnes. Vi lokalt er med å bestemmer politikken som skal føres på Stortinget. Vi er sterkt imot kutt hos de med svakest økonomi til fordel for skattelette til eliten.

Jeg forstår absolutt at det er en hard jobb å starte opp bedrifter og skape arbeidsplasser, for så å måte betale en god del skatt. Men er det slik at det er mer rettferdig å ta bort støtten til barn som vokser opp i familier med lav inntekt? Er det viktigere at de rikeste kan kjøpe seg sekundærbolig for utleie enn at Mina på 8 år faktisk klarer å lese hva som står på tavla på skolen?

Hvorfor er det slik at lavtlønnede og syke ikke skal prioriteres? Nå er det ingen hemmelighet at Rødt og Høyre ikke har mye til felles, men noe alle i politikken burde ha til felles er å svare lokalbefolkningen med respekt og ikke en nedlatende holdning. Ikke alle har tid og lyst til å engasjere seg like mye, men det må være lov å stille spørsmål ved politikken som føres.

Vi i Rødt Indre Østfold vil aktivt jobbe for et mer rettferdig samfunn. Hos oss skal du aldri være redd for å ta opp noe upopulært, bli møtt med dårlige holdninger eller ikke bli respektert.

Kine Tovengen
Leder Rødt Indre Østfold

ANNONSE

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

Kjørte i feil kjøreretning

Marker bibliotek åpner igjen