Bjørn Steinar Meyer, 70 år

NTB
NTB
1 minutter lesetid

70 år 8. juni: Journalist, redaktør og forfatter Bjørn Steinar Meyer, Espelandsvegen 11, 5730 Ulvik

Jubilanten er født i Bergen, flyttet i 1962 til Vikedal og var i 1966 med og stiftet Vindafjord IL. Han tok gymnas i Odda, arbeidet i industrien og som barnehageansatt til han i 1974 begynte som journalist i Hardanger Folkeblad.

I 1976 ble han ansatt i Østfold-Posten i Mysen. På 1980-tallet var han vaktsjef i Nationen og i flere år deskmedarbeider i Dagbladet. I 1990 ble han redaktør i Østfold-Posten og var med til Øvre Smaalenene da ØP gikk inn. Han var vaktsjef/kveldsredaktør i Arbeiderbladet/Dagsavisen fra 1993 til 1998, så nyhetsredaktør/redaktør i Smaalenenes Avis til 2017. Jubilanten har skrevet to bøker; «Mødre uten barn» (2008) tok opp de ukjente og ofte mørke sider ved norsk adopsjonshistorie og medførte at Stortinget ga norskadopterte rett til billighetserstatning.

I 2017 kom «Førerkvinnen», om Norges Bondekvinnelags stifter, senere formann i Nasjonal Samlings kvinneorganisasjon, Olga Bjoner. Jubilanten bor nå i Ulvik, er gift og har fire døtre og ett barnebarn.

ANNONSE

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.