Signe Øye. Foto: Privat

Signe Øye, 75 år

75 år 2. juni: Tidl. stortingsrepresentant Signe Øye, Pinnsvinveien 12, 1823 Knapstad

Signe Øye var stortingsrepresentant for Østfold i perioden 1993–2009 for Arbeiderpartiet. Hun var i den siste perioden nestleder i Forsvarskomiteen, en interesse hun fortsatt har. Som medlem av Ombudsmannen for Forsvaret er hun nå inne i sin tredje periode. Hun er også styreleder for Norsk TotalforsvarsForum, som arbeider med beredskap og opplysning om Forsvaret. Hun har også vært leder for Østfold Arbeiderparti i en årrekke. 

Øye har handelsskole og kurs i administrasjon/personaladministrasjon. Hun var ansatt som sekretær i teknisk etat i Spydeberg kommune i 16 år og deretter personalkonsulent i Hobøl kommune i tre år før hun ble stortingsrepresentant. Hun er også styreleder for Storedalstiftelsen i Sarpsborg som i år feirer 50-årsjubileum, og leder i Eldrerådet i den nye storkommunen Indre Østfold. Øye er født og vokste opp i Aukra kommune utenfor Molde, men har bodd på Knapstad i Østfold siden 1969.

ANNONSE

(©NTB)

ANNONSE

Stor skogbrannfare på Østlandet

Kjøligste mai siden 1997