FRIVILLIG-ORDFØREREN: Erik Unaas var som ordfører i Eidsberg på et frivillighetsarrangement nesten hver dag. Her sammen med Mysenelva-ildsjel Rolf Dillevik. FOTO: Privat

Unaas innstilt som styremedlem

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité har foreslått Erik Unaas som styremedlem i Frivillighet Norge.

– Med ny, mer fleksibel arbeidshverdag hadde jeg muligheter til å si «ja» Og så er det alltid bra når noen fra Indre Østfold oppnevnes i slike nasjonale styrer,  råd og utvalg. Det gir igjen nye nettverk, kontakter, ideer og muligheter for vår region, sier Unaas i en pressemelding.

Dette er den fremste, samlende aktøren for all frivillighet i Norge, som bare i 2019 samlet nesten 3,5 millioner norske ildsjeler i fjor, representert i 50 000 lag og foreninger.

– Jeg har jo sammenhengende vært involvert i frivillighet siden jeg kom med i 1. Askim speidertropp som 11-åring, sier Erik Unaas, som ble tildelt Askim-plaketten i 1986 for sitt arbeid nettopp i speideren og i Askim Volleyballklubb, der han senere ble æresmedlem.

Støtte opp om arbeidet

I 2003 fikk han Askim Sparebanks kulturpris for arbeidet med å etablere Opplevelsessenteret Østfoldbadet.

I ordførerårene i Eidsberg var Unaas ekstra opptatt av å støtte opp om dette arbeidet.

– Jeg tror jeg besøkte et eller annet frivillighetsarrangement i snitt hver eneste dag, legger han til og nevner spesielt aktørene i idrettsparken, Momarken, Høytort fort, Mysenelva og Fjella-miljøene.

Nettopp det at så mange nordmenn dag etter dag legger ned masse tid, uten betaling, for at mange andre skal føle trivsel, trygghet og tilhørighet, er en av de aller største kvalitetene i det norske samfunnet.

– Det får jeg nå muligheten til å være med og utvikle videre.

(Kilde: Pressemelding)

Covid-19: Klemmeforbud og vekst?

Mopedfører anmeldt