Positiv sammenslåing – har behov for flere frivillige

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

I forbindelse med kommunesammenslåingen har også Home Start-avdelingene i Askim og Trøgstad valgt og gå sammen og danne én avdeling.

Nå er de på jakt etter flere frivillige som kan bistå småbarnsfamilier i hele den nye kommunen.

– Det viktigste vi gjør nå, er å rekruttere flere frivillige og vi håper at mange ønsker å gjøre en forskjell for andre, spesielt etter denne perioden vi har vært i med sosial distansering og strenge restriksjoner pga Covid-19, sier koordinator Marianne Egeberg Mortensen til Indre24.

Hun legger også til at mange familier, voksne og barn har følt på ensomhet og større utfordringer i denne tiden.

– Og vi trenger derfor mer enn noen gang flere frivillig til Home-Start Familiekontakten.

Kurs i juni

Alle som ønsker å bli frivillig familiekontakt i Home-Start,  må delta på et forberedelseskurs a 20 timer, som koordinatorene starter opp i henholdsvis Askim og Trøgstad/Mysen 2. og 5. juni.

De får ofte spørsmål om hva en frivillig familiekontakt gjør.

Og svaret på det, er at det er veldig individuelt fra familie til familie, hva de ønsker og trenger bistand til.

– Vi bistår alle typer familier, både de som er to og en forelder, de som har mange eller få barn, familier av etnisk norsk opprinnelse og familier med utenlandsk opprinnelse. Alle har man ulike utfordringer som kan føre til at man ønsker et lite avbrekk og en pustepause i hverdagen, og det kan da de frivillige i Home-start hjelpe til med.

Egeberg Mortensen sier også at de ønsker seg stor spredning i bakgrunn og alder blant de frivillige familiekontaktene. Både kvinner og menn er ønskelig.

– Vårt kriterie er at du enten har foreldreerfaring eller erfaring med arbeid med barn, slik at man på en god måte kan møte en familie som strever og at man vet hva foreldrerollen innebærer. Fellestrekket  for frivillige er at de har tid og lyst til å være sammen med en småbarnsfamilie regelmessig. Mange av våre frivillige familiekontakter er i arbeid, mens noen er utenfor arbeid, andre arbeider deltid eller er pensjonister.

ANNONSE

FAKTA

 Lavterskeltilbudet fra Home-Start Familiekontakten (HSF) er et supplement til det offentlige hjelpeapparatet. Hensikten er å forebygge utvikling av belastninger og stress, støtte familien på det de mestrer og avlaste etter familiens behov. Frivillige familiekontakter besøker en familie 2-4 timer i uka og vår visjon er at alle småbarnsfamilier som er i en sårbar fase, skal få den støtten de trenger for å gi barna trygge og gode oppvekstvillkår.

Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.