Fraråder å reise med buss

Pressemelding
2 minutter lesetid

Østfold kollektivtrafikk opplever at mange trosser myndighetenes anbefaling om å ikke reise kollektivt. Ifølge kollektivselskapet har det også blitt et problem at ungdomsgjenger bruker bussen som et oppholdssted.

– Vi gleder oss til vi kan ønske velkomment tilbake på bussen og kjøre med fulle busser, men vi er ikke der nå. Likevel opplever vi at stadig flere vender tilbake til bussen. Myndighetenes anbefaling er fremdeles at man skal unngå å reise kollektivt med mindre man må. Bussen er fortsatt forbeholdt de som har samfunnskritiske jobber. Vi kommer til å gi tydelig beskjed når vi kan fylle bussen med folk igjen, lover Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk i en pressemelding tirsdag.

«Fulle» busser
Østfold kollektivtrafikk innførte nylig en passasjerbegrensning på bussene. En ordinær buss rommer ca. 40 sitteplasser, med passasjerbegrensningen har bussen rundt 20 sitteplasser.

– På fredag hadde vi nesten 250 avganger hvor det nye passasjertaket var nådd. Vi oppfordrer alle som ikke må ta bussen til å velge alternativ transport som sykkel, bil eller samkjøring. Hvis du må reise kollektivt er det viktig at du holder avstand til medpassasjerer og følger myndighetenes smittevernregler. Hvis du er syk eller i karantene skal du holde deg hjemme, understreker Johnsen.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

Har blitt et samlingssted for ungdom
Han forteller også at Østfold kollektivtrafikk har problemer med at bussen har blitt et samlingssted for ungdom.

– Vi erfarer at ungdomsgjenger bruker bussen som et oppholdssted. Bussen er et fremkomstmiddel, ikke et sosialt samlingssted. Problemet er størst i Halden. Der har vi begynt å bortvise og nekte enkelte ungdommer adgang på bussen. Vi har også innledet et samarbeid med politiet, som følger nøye med på situasjonen, sier han.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.