Avlyser muntlig eksamen i videregående skole

Glenn Thomas Nilsen
1 minutter lesetid

Det blir ingen muntlig, muntlig-praktiske eller praktiske eksamener i videregående skole denne våren. Regjeringen har bestemt dette.

– Vi skulle selvsagt aller helst gjennomført eksamen som vanlig, men fylkene har vært tydelige på at vi må prioritere. Derfor prioriterer vi å gjennomføre privatisteksamener. Det viktigste for elevene i videregående er at de får en grunding standpunktvurdering og vitnemål, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding (ekstern lenke)

Fra tidligere er alle skriftlige eksamener i videregående skole og alle eksamener på ungdomstrinnet avlyst. Nå avlyser regjeringen også alle ikke-skriftlige eleveksamener i videregående skole.

– Jeg er veldig glad for at det er bred enighet blant fylkeskommunene om å strekke seg langt for å gjennomføre privatisteksamen. Det viktigste for meg akkurat nå, er at vi får gjennomført privatisteksamen, slik at privatistene ikke havner bakpå i utdanningsløpet, sier Melby.

ANNONSE

– Elevene får fullverdig vitnemål selv om skriftlig eksamen er avlyst. I vitnemålet vil det stå at eksamen var avlyst. Dette har ikke konsekvenser for inntak til høyere utdanning. Elevene må bestå alle fagene for å få vitnemål, skriver Viken fylkeskommune.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.