Donerte 2.000 munnbind til Trøgstadheimen

Indre24
3 minutter lesetid

Den høye globale etterspørselen har gjort det vanskelig for mange institusjoner å få tak i nok smittevernutstyr under koronakrisen.

Tekst og foto: Sølve Hindhamar / JCP Nordic

Derfor ble ansatte og beboere ved Trøgstadheimen bo- og servicesenter svært glade da de tirsdag fikk 2000 munnbind i gave fra Trøgstad Sparebank.

Kommunen ba om hjelp

Munnbindene har funnet veien fra Kina til Trøgstad via Drammensfirmaet Aclima, som til daglig produserer ullklær for blant annet Forsvaret, Sivilforsvaret, brannmannskaper og politiet.

– Kommunen tok i forrige uke kontakt om at det var sterkt behov for munnbind og annet smittevernutstyr. Jeg kjenner Lars Eivind Johansen i Aclima privat. Han har gjort en stor innsats og vi i banken er glade for at vi sammen kan hjelpe helsearbeidere og beboere på Trøgstadheimen, sier banksjef  Lars André Dingstad-Eriksen.

Tidligere i år har banken gitt penger til hjemmesykepleien i Trøgstad, slik at de kan kjøpe såpe og tørkepapir til brukere som ikke har klart å skaffe seg dette selv.

Sparebanken er også en viktig bidragsyter til idrett og kultur i nærområdet gjennom sitt gavefond, som de siste ti årene har delt ut over femten millioner kroner til gode formål.

– Trøgstad Sparebank er opptatt av å være mer enn en bank. Vi skal gi tilbake til kundene våre og å være med å bygge lokalsamfunnet. Derfor nølte vi ikke et sekund da vi fikk mulighet til å bidra til samfunnsdugnaden som nå preger hele landet, sier Dingstad-Eriksen.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Fikk kontakt med fabrikk i Kina

Markedssjef i Aclima, Lars Eivind Johansen, tok kontakt med alle firmaets forretningsforbindelser over hele verden etter at norske myndigheter i mars ba om hjelp til å skaffe mer smittvernutstyr.

– Det førte oss i kontakt med en fabrikk i Kina, som hadde alle sertifiseringer i orden og produserer munnbind av god kvalitet. Vi venter nå på en ny forsendelse på 40 000 munnbind, som står i kø for å bli fraktet ut av landet.

– Aclima har i mange år levert ullklær til norske beredskapsstyrker. Derfor synes vi det er naturlig å bidra på denne måten, så lenge det er behov for det. Vi er veldig glade for at en del av den første forsendelsen kommer til nytte i Trøgstad, sier han.

I tillegg til Trøgstadheimen har Sivilforsvaret også fått 2000 munnbind ved hjelp av Aclima.

(Innsendt sak)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.