Vedlikehold- og utbyggingsarbeidet på jernbanen må gjennomføres

Indre24
4 minutter lesetid

(Pressemelding) Selv om påskeferien i år blir annerledes for mange, må vi i Bane NOR fortsatt utføre planlagt utbygging samt vedlikehold og fornyelse av jernbanenettet også denne påsken. Dette er nødvendig for å utvikle en sikker og mer moderne jernbane.

Påsken er en tid hvor ikke like mange folk er avhengig av å bruke toget til og fra jobb. Det gir oss en mulighet til å bruke tiden på nødvendig vedlikehold og utbygging i områder som til daglig har tett togtrafikk. Norsk jernbane har et stort behov for fornyelse, og selv om påsken i år er annerledes da helsemyndighetene har pålagt oss alle å være hjemme, er vi nødt til å fortsette arbeidet vi har planlagt, så langt det lar seg gjøre.

– Når vi nå er i en slik ekstraordinær situasjon, innser vi at støy fra arbeid på jernbanen vil berøre flere og for enkelte oppleves som plagsomt. Det beklager vi, men vi må likevel benytte påskeuken, slik at vi får gjennomført arbeidet som er planlagt, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør Infrastruktur, Bane NOR.

Utbygging og vedlikehold

Noe av arbeidet som skal gjøres i påsken gjelder for Høvik og Lieråsentunnel. Her skal det vedlikeholdes og fornyes, noe som blant annet skal bidra til en mer sikker og robust jernbane.

I tillegg har vi flere store utbyggingsprosjekt der fremdriften er viktig. På Drammen – Kobbervikdalen, Sandbukta – Moss og Follobanen ved Oslo S og Ski, er det viktig at vi utnytter periodene når færre reiser daglig. Dette arbeidet bidrar også til å forbedre tilbudet blant annet i Østfold, slik at det på sikt kan kjøres flere tog,

Viktig å opprettholde aktiviteten

Regjeringen og Stortinget har så langt kommet med viktige tiltakspakker for å holde hjulene i samfunns- og næringslivet mest mulig i gang gjennom koronakrisen. Bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen rammes dessverre også av krisen, derfor er det viktig for oss i Bane NOR å opprettholde aktiviteten i arbeidet vårt.

– Arbeidet i påsken har vært planlagt i lang tid og vi er veldig fornøyde med at vi klarer å gjennomføre. Det så mørkt ut en stund da koronatiltakene fra helsemyndighetene satte inn, men takket være mange flinke folk og godt samarbeid med våre samarbeidspartnere, får vi gjort det vi skal, sier Aarnes.

Når og hvor stenger vi?

Drammenbanen og Drammen stasjon
4. april til 13. april – Stengt for togtrafikk mellom Asker og Drammen og Lysaker og Asker

4. april til 9. april – Delvis stengt for togtrafikk mellom Skøyen og Asker.

9. april til 13. april – Stengt for togtrafikk mellom Skøyen og Drammen.

ANNONSE

9. april til 13. april – Spikkestadbanen er stengt fra Skøyen til Spikkestad.

9. april til 13. april – Stengt for togtrafikk mellom Drammen og Gulskogen, og Drammen til Sande.

Østfoldbanen vestre linje og Østfoldbanen østre linje

9. april til 13. april –Stengt for togtrafikk mellom Oslo S og Halden, og Ski til Kråkstad.

Det er også arbeid på t-banen til Brynseng og Vy benytter derfor toglinje L1 mellom Bryn – Oslo.

Dovrebanen9. april til 13. april –Stengt ved Ler holdeplass sør for Trondheim

Gjøvikbanen
3. april til 7. april – Stengt for trafikk på strekningen mellom Eina–Gjøvik

Bergensbanen
Bergensbanen kjører over Roa og har ikke stopp mellom Oslo S og Hønefoss. Merk at togene fra Oslo S kan få tidligere avgangstider enn togets vanlige avgangstid.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.