Setter ned lånerenten

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Eidsberg Sparebank setter nå ned lånerenten med inntil 1,00% poeng. Det opplyser de i en pressemelding.

– Det er vanskelig å sette utlånsrentene nå. I løpet av en uke er det kommet to rentekutt, tilsvarende fem ordinære rentekutt – som normalt tas over fem kvartaler. Selv om Norges Bank har satt ned styringsrenten med ytterligere 0,75% poeng sist uke, betyr ikke dette at banken har samme reduksjon i sine innlånskostnader. Dette er en helt ekstraordinær situasjon, vi har ikke opplevd noe lignende siden finanskrisen og knapt da, opplyser administrerende banksjef, Glenn Haglund i Eidsberg Sparebank i en pressemelding.

Videre skriver de at de ikke ønsker ovenfor deres kunder å endre rentene hver dag eller hver uke.

– Vi som bank må sørge for en prising som gjør at vi er en velfungerende bank også fremover. Vi har derfor tatt vårt ansvar og besluttet raskt tross mange ukjente faktorer knyttet til priser som stilles i markedet preget av mye turbulens, fortsetter Haglund.

ANNONSE

De ønsker ikke at kundene skal bli skadelidende gjennom denne situasjonen, og reduserer deres lånerente med inntil 1,00%. Innskuddsrenten vil bli nedjustert med inntil 0,70% poeng.

I tillegg vet vi at mange kunder er i en krevende situasjon for tiden. Vi går derfor bort fra våre normale varslingssykluser og setter ned lånerenten med effekt fra 28. april. Dette for å ta vårt ansvar og gi de som trenger det, en økonomisk lettelse, avslutter Glenn Haglund.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.