Stor interesse for å sette i stand kulturminner

Indre24
2 minutter lesetid

PRESSEMELDING: I årets to første måneder har Kulturminnefondet mottatt 200 søknader fra eiere som vil sette i stand sine kulturminner. Over 25 millioner kulturminnekroner er til nå tildelt og vil komme til nytte i lokalsamfunnene.

– Restaurering av kulturminner gir verdiskaping og næringsmessige virkninger lokalt. Det skaper aktivitet blant håndverkere med kunnskap om bevaring av kulturminner, leverandører av byggevarer og hos underleverandører som regnskapsførere, bensinstasjoner og butikker, forteller direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet.  

Samlet for januar og februar har 141 prosjekter fått tilsagn om støtte på i alt 25,6 millioner kroner, som gir et gjennomsnitt på over 181.000 kroner til hvert prosjekt. 

– Totalt har Kulturminnefondet en ramme på 108,5 millioner kroner i år. Det betyr at vi har 82,9 millioner kroner til fordeling i månedene mars til desember i 2020, sier Bjørgen, som minner om at Kulturminnefondet behandler søknader fortløpende i 2020. 

ANNONSE

Kulturminnefondet kan gi støtte til boliger og bygninger, fartøy og båter, hager og kulturlandskap, som er i privat eie. Målet er at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares og brukes i fremtidig opplevelse, utvikling og verdiskaping. 

Disse fikk støtte i Indre Østfold:

Prosjektnavn Søkernavn Kommune Fylke  Vedtatt beløp 
Bryggerhus Hyllibråten Stene BergIndre ØstfoldViken50 000
Kjona
Kvilesjø Ole Andreas Indre ØstfoldViken100 000
Husmannsstue
Opp og Ned, del 2 
Liv Jorunn og Rune Balto Strønes Indre Østfold Viken            550 000 
Restaurering av brannmurer, Vestre Bråte Bygdetun Stiftelsen Vestre Bråte bygdetun Indre Østfold Viken              90 000 

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.