Fra en kamp i Askimhallen i 1988, hvor Norge møtte Frankrike. Bjørn-Krogsæther i mottak. Asbjørn Vølstad og-Endre Synnevåg-bak. (foto: Raymond Wardenær)
21. mars 2020

Sa ja til å være vertskap – bevilget også penger

På torsdagens formannskapsmøte kom det også frem at Indre Østfold har sagt ja til å være vertskap for EM-kvalifiseringer i volleyball i august og september.

Samtidig ble det også bevilget 100 000 kroner i støtte. Arrangementet vil trolig skje i regi av Askim Volleyballklubb. De har en lang erfaring som landskamparrangør – og spesielt på 1990-tallet.

Norge skal delta i kvalifiseringen til EM i volleyball 2021. I den forbindelse skal det arrangeres tre hjemme-arrangementer fra midten av august 2020. Det skal spilles totalt seks kamper. Motstandere er Hellas, Spania, Hviterussland, Ungarn, Portugal og Østerrike. 

Volleyballkamp i Askimhallen. Her ser vi Asbjørn Vølstad i aksjon. Bildet er fra 1988. (Foto: Raymond Wardenær)

Norges Volleyballforbund ser nå etter aktuelle steder og arrangere disse tre hjemmearrangementene, og har henvendt seg til Viken fylkeskommune med forespørsel om de kan være interessert i å være vertskap.  

Viken fylkeskommune har igjen henvendt seg til Indre Østfold kommune med forespørsel om kommunen kan tenke seg å være vertskommune for arrangementet.

Fredrikstad var vertskap for tilsvarende turnering i august 2018, med stor suksess. Da var Askim-jenta Julie Mikaelsen en av landslagsspillerne. Tenk om Julie, som nå er kaptein på Norges beste damelag Koll, for første gang kan spille kamp foran sitt gamle hjemmepublikum.

(Pressemelding)