Fra en kamp i Askimhallen i 1988, hvor Norge møtte Frankrike. Bjørn-Krogsæther i mottak. Asbjørn Vølstad og-Endre Synnevåg-bak. (foto: Raymond Wardenær)

Sa ja til å være vertskap – bevilget også penger

På torsdagens formannskapsmøte kom det også frem at Indre Østfold har sagt ja til å være vertskap for EM-kvalifiseringer i volleyball i august og september.

Samtidig ble det også bevilget 100 000 kroner i støtte. Arrangementet vil trolig skje i regi av Askim Volleyballklubb. De har en lang erfaring som landskamparrangør – og spesielt på 1990-tallet.

Norge skal delta i kvalifiseringen til EM i volleyball 2021. I den forbindelse skal det arrangeres tre hjemme-arrangementer fra midten av august 2020. Det skal spilles totalt seks kamper. Motstandere er Hellas, Spania, Hviterussland, Ungarn, Portugal og Østerrike. 

Volleyballkamp i Askimhallen. Her ser vi Asbjørn Vølstad i aksjon. Bildet er fra 1988. (Foto: Raymond Wardenær)

Norges Volleyballforbund ser nå etter aktuelle steder og arrangere disse tre hjemmearrangementene, og har henvendt seg til Viken fylkeskommune med forespørsel om de kan være interessert i å være vertskap.  

ANNONSE

Viken fylkeskommune har igjen henvendt seg til Indre Østfold kommune med forespørsel om kommunen kan tenke seg å være vertskommune for arrangementet.

Fredrikstad var vertskap for tilsvarende turnering i august 2018, med stor suksess. Da var Askim-jenta Julie Mikaelsen en av landslagsspillerne. Tenk om Julie, som nå er kaptein på Norges beste damelag Koll, for første gang kan spille kamp foran sitt gamle hjemmepublikum.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Dobbel lykke for Askim-kvinne

Rykket ut til brann i hjullaster på Ørje