ILLUSTRASJONSBILDE: Edwin Ruuds omsorgssenter får koronaavdeling. (Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen)

Pasientrom for koronasmittede på Edwin Ruud

Indre Østfold kommune melder onsdag at de har klargjort elleve rom for pasienter med koronasmitte.

– Avdelingen er plassert i den gamle fløyen til DPS på Edwin Ruuds omsorgssenter. Avdelingen er skjermet, slik at det ikke er noe trafikk mellom den og de andre avdelingene på Edwin Ruud, skriver kommunen.

Adskilt og egne rutiner
De opplyser videre at personell som skal jobbe på avdelingen ikke skal jobbe andre steder, og at det er utarbeidet svært gode rutiner og smitteverntiltak. De har også samarbeidet med smittevernavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

ANNONSE

Håndtering av mat, avfall og tøy har egne tiltak, slik at dette ikke blandes med resten av bygget.

– Pasientene som denne avdelingen er tiltenkt er pasienter som kommunen skal håndtere selv; sykehjemsbeboere som får koronavirus, eller andre som trenger døgnbehandling, men som ikke trenger sykehusinnleggelse. Avdelingen er foreløpig ikke tatt i bruk, men vi ønsker å være rustet til å håndtere pasienter hvis behovet oppstår, opplyser Indre Østfold kommune.

ANNONSE

ANNONSE

Elektrosjokkvåpen og udeklarerte varer

21 apotek er midlertidig stengt