Innstiller over hundre busser

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Fra og med onsdag 18. mars innstilles flere bussavganger som hovedsaklig kjører elever til og fra skolen. Ettersom skolene er stengt om dagen betyr det også at færre tar bussen.

– Skoleelever utgjør en stor andel av passasjerene i mange av bussene våre. Etter at skolene stengte på fredag, har passasjertallet gått drastisk ned på disse bussavgangene. Vi vil derfor innstille disse bussene inntil videre, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk i en pressemelding.

Se oversikt over alle busser som innstilles her (ekstern lenke)

Disse bussene påvirkes ikke (ekstern lenke)

Myndighetene har bestemt at skolene skal være stengt til og med 26. mars. Det kan også være aktuelt at skolene blir stengt lengre.

Inntil Østfold kollektivtrafikk kommer med ny informasjon så vil bussene være innstilte.

 – Vi har aldri vært borti en lignende situasjon som vi er i nå. Vi synes det er veldig leit å innstille busser, men det er blir for dyrt å opprettholde disse bussavgangene når bussene er nesten tomme, sier Johnsen, som håper publikum vil forstå beslutningen.

SE OGSÅ: Koronainfo – samleside

ANNONSE

Følger rutetidene

Informasjonen på bussterminalene og holdeplassene vil ikke bli oppdatert ettersom bussene kun innstilles midlertidig.

Reiseplanleggeren og de digitale tavlene på bussterminalene og holdeplassene vil vise korrekt informasjon, men kun planlagt tid etter rutetabell og ikke sanntid som vanligvis vises.

 – Vær oppmerksom på at det vil stå cirka-tider. Årsaken til det er at bussene går etter planlagt tid og ikke i sanntid. Bussene vil kjøre i henhold til rutetabellene med mindre noe annet er kommunisert, sier Johnsen. Han oppfordrer alle som har spørsmål til å kontakte kundesenteret.

(Kilde: Pressemelding)


Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.