Vy justerer togtilbudet. (Arkivfoto: Adrian Sellstrøm)
17. mars 2020

Endringer i togtilbudet

Vy varsler at koronaviruset får konsekvenser for tilbudet, og at det blir endringer fremover.

Det blir endringer allerede fra tirsdag 17. mars, hvor det blant annet blir færre avganger i rushtrafikken og flere lokaltogstrekninger på Østlandet. Østre linjes L22 berøres også.

– I denne spesielle tiden er det viktig for oss å opprettholde kollektivtilbudet for alle som jobber med å få samfunnet til å gå rundt. Vi må samtidig prioritere de ressursene vi har tilgjengelig. Det går fortsatt tog, men ikke like ofte som du er vant til. Vi prioriterer å holde i gang viktige avganger og ha en jevn trafikk gjennom døgnet. I de fleste tilfeller setter vi ikke opp alternativ transport for togene som ikke kjører. Vi henviser til neste avgang og til andre måter å reise på der det er mulig, skriver Vy i en pressemelding.

Vy varsler samtidig at flere endringer kan komme i tiden fremover.

– Det er fortsatt god plass om bord, slik at du kan holde avstand til andre passasjerer og Vys medarbeidere. Vi gjør en rekke tiltak i togene for å hindre smittespredning, og ber alle våre kunder om å følge rådene fra myndighetene, opplyser de.

Vy oppfordrer passasjerer til å sjekke nettsiden eller appen for å holde seg oppdatert. Det kan også bli endringer i noen bussruter.

Færre reisende
Fredag meldte Bane NOR om færre reisende fra flere av stasjonene.
– Tilbakemeldingene fra våre medarbeidere tyder på at folk i stor grad har tatt til seg rådene om å redusere reisevirksomheten, sa konserndirektør for Kunde og Trafikk, Bjørn Kristiansen.