Utsetter konfirmasjoner

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

I en pressemelding mandag kveld opplyses det at alle menigheter i Indre Østfold og resten av Østre Borgesyssel prosti som vanligvis har konfirmasjoner på våren utsetter disse til høsten.

– Dette er en riktig avgjørelse. Vi har full forståelse for at dette er veldig krevende for de familiene det angår. Samtidig har vi vurdert det dit hen at for planleggingens skyld var det bedre å gå ut med utsettelsen nå. Dermed kan familiene det gjelder gjøre om planene sine og slipper å leve med usikkerheten, sier prost i Østre Borgesyssel, Kåre Rune Hauge, i en pressemelding.

Prost Kåre Rune Hauge. Foto: Åshild Moen Arnesen

Dette gjelder de fleste menigheter i Norge som vanligvis har konfirmasjoner på våren.

– Vi ønsker å åpne kirkerommene våre så snart som mulig, men vi vet ikke hvor lenge denne spesielle situasjonen vil vare, sier konstituert preses, biskop Atle Sommerfeldt i Den norske kirke i en pressemelding.

ANNONSE

– De som har ansvar for konfirmantundervisningen i de ulike menighetene vil informere konfirmanter og foreldre etter hvert om endringer i konfirmasjonsundervisningen, og formidle hvilke datoer det blir konfirmasjon. Dette kan være ulike datoer fra menighet til menighet, sier Hauge.

Han oppfordrer folk til å ta kontakt med sin lokale menighet om de har spørsmål.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.