Premiedryss til Askim og Mysen-elever

Indre24
4 minutter lesetid

PRESSEMELDING: Endringsvillige elever tar utfordringen på strak arm, og gjennomfører digitalt fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter på videregående skole. Dette er i regi av Ungt Entreprenørskap i Østfold

LES OGSÅ: Avlyser mesterskapene

Under fylkesmesterskapet skulle elever fra rundt 70 Ungdomsbedrifter deltatt i 15 ulike konkurranser. I Beste logo, Beste nettsted og Beste forretningsplan har tre ulike juryer allerede vurdert innsendte bidrag, og kåret vinnere.

Torsdag kunne Ungt Entreprenørskap overraske elever ved Askim VGS og Mysen VGS med å dele ut to av premiene. Ungdomsbedriften PaintingTime UB fra Mysen tok 2. plass i Beste nettsted, mens Dela Data UB fra Askim tok 3. plassen.

Gir Ungdomsbedriftene mulighet til å vise seg frem

– Endringsvilje er en av 21st Century skills som trenes gjennom Ungdomsbedrift, og som arbeidslivet etterspør, sa Irene Bergsland under utdelingen. Vi i Ungt Entreprenørskap vil gjerne leve som vi lærer, fortsatte Bergsland.

– Derfor gjennomfører vi et digitalt fylkesmesterskap, der påmeldte Ungdomsbedrifter får mulighet til å sende inn sine bidrag og likevel få vist seg fram, avsluttet Bergsland.

(Saken fortsetter under bildet)

Ungdomsbedriften PaintingTime UB fra Mysen tok 2. plass i Beste nettsted. FOTO: Ungt Entreprenørskap i Østfold

Har lært å finne løsninger

– Det var synd at fylkesmesterskapet ble avlyst, men gjennom Ungdomsbedriften vår har vi trent på å være kreative og finne løsninger, sier Mathea Marie Karlsen Engevold og Eline Konstanse Carlsen Finnestad. Sammen med Frida Hammersborg og Malin Thorvaldsen Nordby driver de Ungdomsbedriften PaintingTime UB som tilbyr en miljøvennlig tjeneste som sin forretningsidé.

ANNONSE

– Vi tar oppdrag fra privatpersoner eller bedrifter som vil ha en oppfriskende forandring ved å male ett eller flere rom. Vi bruker maling som andre ikke har bruk for lenger, slik at den ikke blir kastet. På denne måten har vi trent på å se muligheter og gjøre noe med dem, forklarer de unge bedriftslederne.

– Vi setter pris på at også Ungt Entreprenørskap er kreative og finner andre løsninger for Ungdomsbedriftene i Østfold, slik at vi likevel får vist det vi har gjort og lært gjennom bedriftene våre.

Motivert for videre innsats mot NM

– Det er veldig moro å få denne bekreftelsen på at vi har gjort en god jobb i Ungdomsbedriften vår, sier Mathea og Eline.

– Selv om det fysiske fylkesmesterskapet måtte avlyses, har alle elevene uansett lært mye gjennom Ungdomsbedriftene sine, fortsetter Irene Bergsland.

– I løpet av skoleåret har de skapt verdier, samarbeidet med næringslivet, og fått trene på å løse uforutsette problemer uten en fasit. Ikke minst har dere trent på samarbeid. Alt dette er ferdigheter for fremtiden, og kunnskapen tar elevene med seg videre – i skolegang og ut i arbeidslivet, presiserer Bergsland. Mathea og Eline nikker bekreftende.

– Nå vil vi jobbe for å vinne en deltagelse i NM – enten det blir fysisk eller digitalt, avslutter de driftige ungdommene.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.