Oppfordrer folk til å vise omsorg på andre måter ennå gå i begravelse

Indre24
3 minutter lesetid

Pressemelding fra Den norske kirke i Østre Borgesyssel prosti:

– Vi anbefaler folk å vise omsorg overfor familier som har mistet noen på andre måter enn å gå i begravelser, sier prost i Østre Borgesyssel prosti, Kåre Rune Hauge.

Kirken gjøre sitt for å redusere koronasmitte, og per nå settes det en maksgrense på 30 personer per begravelse. Hauge foreslår at man kan vise medfølelse ved dødsfall ved å ringe, sende sms eller blomster på døra.

– Det vil komme en tid hvor man kan besøke hverandre som normalt igjen, men på nåværende tidspunkt ber vi folk om å vise omsorg på andre måter, sier Hauge.

Alle gudstjenester avlyses fram til 26.03

Kirkerådet har nå besluttet at gudstjenester og alle annen aktivitet i kirke og bedehus avlyses fra torsdag 12.03 kl. 18.00 og til og med 26.03. 

Illustrasjonsfoto fra Askim kirke. Foto: Glenn Thomas Nilsen

– Vi er opptatt av at kirken skal være tilstede for folk som vil ha fellesskap for bønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud, og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier biskop i Borg bispedømme, Atle Sommerfeldt.

ANNONSE

Kun strengt nødvendige aktiviteter kan gjennomføres slik det er nå. Det kan avholdes begravelser eller andre kirkelige aktiviteter i samråd med de involverte og lokale helsemyndigheter, og det vil bli begrensninger på hvor mange som kan være tilstede i begravelser. Det skal legges til rette for dåp og vigsler. Kirken kommer til å ta kontakt med alle som skal ha dåp de neste to søndagene.

-Vi anbefaler folk å vise omsorg overfor familier som har mistet noen på andre måter enn å gå i begravelser, sier prost i Østre Borgesyssel prosti, Kåre Rune Hauge.

Kirken vil fortsatt være tilstede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve fellesskap, men det må skje via radio, nett og Facebook.

Hauge informerer om at følgende tiltak gjøres i alle kirker:

  • Alle ansatte og frivillige er svært nøye med å bruke antibac.
  • Håndhilsning utgår.
  • Vi reduserer nærkontakt mellom deltakere.
  • God kapasitet for håndhygiene sikres i alle kirkelige lokaler. 
  • I nattverdsutdeling benyttes små plastbeger eller andre enkeltbeger.
  • Offer med offerkurver som sendes rundt brukes ikke.
  • Kirkekaffe avlyses over alt.
  • Det skal maksimalt være to dåpsbarn pr gudstjeneste. Det vil heller ikke være nattverd i samme gudstjeneste som det blir gjennomført barnedåp.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.